Eriksen mora da prođe poseban pregled da bi igrao u Engleskoj

Izvor: B92, 30.Okt.2021, 23:31

Eriksen mora da prođe poseban pregled da bi igrao u Engleskoj

Vezista Intera Kristijan Eriksen mogao bi da nastavi karijeru u Engleskoj, ali pod jednim uslovom.

Inter je prinuđen da proda danskog vezistu, jer zbog pravila u Seriji A, igrače ne može da dobije dozvolu da igra ako ima ugrađenu jednu vrstu pejsmejkera.

Ipak, postoje lige gde je to izuzetak, među njima je i Engleska, ali postoje rigorozni pregledi koje mora da prođe da bi dobio dozvolu.

Sa jednim takvim pejsmejkerom igra i fudbaler Ajaksa, Dejli Blind.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Povodom vesti da agent Eriksena traži klub za Danca u Engleskoj, oglasili su se i iz Fudbalske asocijacije Engleske.

"Što se tiče igranja Kristijana Eriksena u Engleskoj, nemoguće je komentarisati njegov slučaj bez uvida u njegovo stanje i rizike koji bi pratili tako nešto. Svaki zaključak donosi se na individualnoj osnovi. U Engleskoj, svaki igrač koji ima abnormalan rad srca ili bilo kakav problem te vrste, mora da prođe pregled sportskog kardiologa. On mora da bude član posebnog panela, grupe iskusnih sportskih kardiologa koja daje savete FA Engleske po pitanju ovih stvari i omogućuje ekspertizu u profesionalnom fudbalu. Takođe, sve to bi bilo urađeno u saradnji sa timom doktora koji brinu o igraču. Svi oni bi pogledali kakav je rizik i potom doneli odluku da li igrač može da nastavi da se takmiči ili ne", izjavio je portparol FA Engleske.

Eriksen je 12. juna u dresu Danske, na Evropskom prvenstvu, doživeo kolaps na terenu na meču sa Finskom u Kopenhagenu.

Samo brzom intervencijom lekarske ekipe i kolega na terenu je sprečeno najgore, ali posle ugrađivanja pejsmejkera, u Italiji nije dobio dozvolu da igra od početka ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.