Enrike: Tražio sam od igrača da dođu sa hiljadu udaraca s penala

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 17:39

Enrike: Tražio sam od igrača da dođu sa hiljadu udaraca s penala

Selektor Španije Luis Enrike imao je neobičan zahtev za svoje fudbalere.

On je pred meč u utorak protiv Maroka u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, izjavio da je od njih pre dolaska na takmičenje, zatražio da u svojim klubovima imaju najmanje 1.000 udaraca s penala.

"Upozorio sam ih. Morali su da dođu s najmanje 1.000 udarava s penala u svojim klubovima. Sigurno će biti meča s direktnom eliminacijom u kojem ćemo morati da prođemo posle pucanja penala", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Enrike na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, penali "nisu lutrija".

"To je trenutak velike napetosti, gde morate da opustite živce i da izdržite pritisak. A lopta bolje pogađa gol ako ste vežbali. To je trenutak koji definiše igrača", rekao je Enrike.

Selektor Španije je dodao da golman ima takođe veliku ulogu, navodeći da njegov tim ima tri dobra golmana: Unaja Simona, Roberta Sančesa i Davida Raju.

Golman Maroka Jasin Bono je poznat španskim igračima, jer igra za Sevilju. Drugi marokanski golman, Munir el Kadžui, rođen je u Melilji, španskoj enklavi u Maroku i tečno govori španski.

Meč Maroko-Španija u osmini finala Mundijala u Kataru igraće se u utorak 6. decembra od 16.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.