Engleski timovi platili 217 miliona povređenim igračima

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski timovi platili 217 miliona povređenim igračima

Klubovi Premijer lige su prošle sezone potrošili 217 miliona funti na plate igrača koji su u tom momentu bili povređeni.

Mančester Junajted je tim koji je platio najviše zbog povreda svojih igrača. "Crveni đavoli" su isplatili 23 miliona funti za svoje povređene igrače, ali oni nisu tim koji je imao najviše povreda. Arsenal je sa 54 povrede tokom prošle sezone bio klub koji je najčešće patio zbog zdravlja svojih fudbalera.

Njukasl i Mančester Siti su timovi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji su imali 24 povrede, a jedino je više sreće sa zdravljem fudbalera imao Brajton. "Galebovi" su imali samo 15 povreda prošle godine i po tome im nema ravnih u engleskom fudbalu. Brajton je na plate povređenih igrača potrošio svega tri miliona funti.

Inače igrači Premijer lige su prošle sezone najčešće povređivali lože, a povrede kolena su bile najskuplje. Jedna povreda kolena prosečno košta ekipu preko pola miliona funti.

Broj povreda i troškova zbog istih se povećao u odnosu na sezonu 2016/2017. i to za trećinu. Ono što može da zabrine premijerligaške klubove je činjenica da se igrači mnogo više povređuju posle velikih takmičenja, pa je za očekivati da bude još više povreda posle Svetskog prvenstva.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.