Engleska zakazala derbi sa Francuskom!

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 14:23

Engleska zakazala derbi sa Francuskom!

Fudbaleri Francuske i Engleske slavili su u duelima osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Dve selekcije sastaće se u četvrtfinalu 10. decembra na stadionu "Al Bejt", kapaciteta 65.000 gledalaca.

U nedelju su na programu bila dva meča. Najpre su od 16.00 časova snage odmerili Francuska i Poljska, a pobedu su ostvarili "trikolori" rezultatom 3:1.

Briljirao je Kilijan Mbape >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa dva gola i jednom asistencijom za Olivije Žirua, koji je tako sa 52 pogotka postao rekorder francuske reprezentacije. Počasni pogodak za Poljsku postigao je Robert Levandovski iz penala.

U večernjem terminu, Engleska je, takođe, lako izašla na kraj sa Senegalom, prvakom Afrike (3:0).

Senegalci su bili sasvim solidni do pred kraja prvog poluvremena, međutim, u kratkom roku si primili dva gola (Henderson i Kejn), da bi u nastavku Mendija savladao i Saka.

Podsetimo, prvi četvrtfinalni par su Holandija i Argentina.

Nove utakmice osmine finala na programu su u ponedeljak, kada će se sastati Hrvatska i Japan (16.00), odnosno Brazil i Južna Koreja (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.