Emil Rockov u Fehervaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 21:06

Emil Rockov u Fehervaru

Najbolji srpski golman u minuloj sezoni, čuvar mreže pobednika nacionalnog Kupa Vojvodine, Emil Rockov karijeru će nastaviti u mađarskom Fehervaru. Ugovor je potpisan na četiri godine.

Klub iz Sekešfehervara, poznatiji kao Videoton, koji je svojevremeno stigao do finala Kupa UEFA, u sezoni koja sledi učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, baš kao i Rockovljev dojučerašnji klub, u kome je prošao sve selekcije, od pionirskog do seniorskog tima. Ponikao je u školi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fudbala profesora Bolesnikova.

Fehervar je sezonu završio na drugom mestu ,mađarskog prvenstva, odmah iza neprikosnovenog Ferenmcvaroša. Zaostao je 13 bodova. Uz angažman kvalitetnog golmana, rukovodstvu Fehervara značajno je i to da će Rockov biti u sastavu kao domaći takmičar, s obzirom na to da, pored srpskog, poseduje i mađarski pasoš.

Rockov je gol Vojvodine branio na 114 ligaških utakmica, 14 u Kupu Srbije i na dve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nije primio gol na 45 mečeva. Na utakmici sa Paragvajem, potkraj prošle godine, Emil Rockov je debitovao za nacionalni tim Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Simić: Spreman sam da zamenim Rockova

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 10:25

„Nadam se da će biti još trofeja“, kaže golman Lala..Otišao je Emil Rockov u Fehervar, ali navijači Vojvodine ne moraju da brinu zbog golmana. Tu je i dalje Nikola Simić (23), koji je u prošloj sezoni u nekoliko navrata pokazao da Lale i te kako mogu da računaju na njega...Simić je pre dve...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.