Emerijev PSŽ nastavlja gde je Blanov stao (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Avg.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emerijev PSŽ nastavlja gde je Blanov stao (video)

"Sveci" su sa lakoćom savladali Olimpik Lion u utakmici Super Kupa Francuske.

Izabranici Unaja Emerija su sa 4:1 savladali Olimpik Lion na stadionu "Vortersi" u Klagenfurtu (Austrija).

Ovo je bio takmičarski debi Unaja Emerija na klupu Parižana, a za tim sa "Parka prinčeva" je na najbolji mogući način debitovao i Hatem Ben Arfa, koji je postigao gol u 34. minutu susreta.

Do kraja je priliku da debituje u takmičarskim mečevima dobio i Tomas Menije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je nedavno u "grad svetlosti" stigao iz Standard Liježa.

Emeri je od starta izveo sledećih 11: Trap, Orije, David Luiz, Kimpembe, Kurzava, Sambuli, Mota, Di Maria, Pastore, Lukaš Moura i Hatem Ben Arfa.

Ženesio je se odlučio za sledeću postavu: Lopeš, Rafael, Janga-Mbiva, K'Kulu, Morel, Gonalon, Toliso, Kornje, Lakazet i Fekir.

Od starta su "Sveci" pokazali da su došli sa jasnom namerom da uzmu trofej, a do prednosti su došli već u devetom minutu susreta.

Odličan centaršuta Lajvina Kurzave je Pastore pretvorio u pogodak.

Nije dugo trebalo fudbalerima PSŽ-a da prednost udvostruče, kako je u 15. minutu Lukaš Moura na asistenciju Havijera Pastorea zatresao mrežu Entonija Lopeša, koji je ruku na srce bolje morao da reaguje.

Treći gol Parižana je bio delo Hatema Ben Arfe, koji je iz Nice došao kao slobodan igrač u ovom prelaznom roku.

Interesantno, bivši igrač Liona, Marseja i Njukasla je u Emerijevoj formaciji igrao kao najistureniji.

Njemu je kod gola asistirao Anhel Di Marija.

Odmah nakon toga je malo nedostajalao da Di Marija poveća prednost, ali je njegov lukav lob udaraca sa oko 16 metara od gola Liona odseo na prečki.

Četvrti gol za PSŽ je postigao Kurzava u 54. minutu utakmice, na asistenciju večeras sjajnog Pastorea.

Do kraja susreta je Lion pokušavao, a izabranici Bruna Ženesija su uspeli u 87. minutu susreta da dođu do počasnog pogotka, preko veziste Korentina Tolisoa.

Golove sa ovog susreta možete pogledati OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.