El Klasiko drma svet, Ronaldo veruje u pobedu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Klasiko drma svet, Ronaldo veruje u pobedu

Prvi od četiri duela Reala i Barselone, u narednih 18 dana, igra se večeras u Madridu u 32. kolu La lige. Ljubitelji fudbala će od danas do 3. maja uživati u dvobojima najvećih španskih klubova, a iako je najmanje važan, današnji duel ima ogroman značaj za obe ekipe, pre svega na psihološkom planu.

Trka za titulu prvaka Španije je čini se rešena. Čak iako Real večeras pobedi ne može da nadoknadi minus od pet bodova u poslednjih šest kola, ali bi prekidom serije od pet poraza protiv Barselone izabranici Žozea Murinja stekli veliko samopouzdanje pred duele u finalu kupa i polufinalu Lige šampiona.
Real je jesenas ponižen u Barseloni (0:5) i baš zato je meč važan za Murinjove izabranike. Ali ekipa Žozea Murinja je sad u odličnoj formi, izgubila je samo jednom u 10 kola u La Ligi (8-1-1). Uz to, u Ligi šampiona su sa dve pobede bez primljenog gola eliminisala Totenhem. Teoretski je u konkurenciji za sva tri trofeja, što je veliki pomak napred u odnosu na prethodne dve sezone.
Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo veruje da on i saigrači mogu da savladaju Katalonce. Portugalac tvrdi da je Real mnogo jači nego lane i da ekipa ima snage da osvoji trofeje.
– Ulazimo u seriju mečeva protiv Barselone svesni da nas samo oni dele od trofeja. Ne mogu da zamislim i moju drugu sezonu bez trofeja u Realu, a najveći svetski klub ne sme sebi da dozvoli i treću posnu sezonu. Ove sezone smo mnogo jači nego lane, ekipa je bolja, atmosfera je odlična, a imamo i fantastičnog trenera. Nismo bez šansi da pobedimo Barselonu, ni večeras ni u naredna tri meča. Znamo da bi nam šanse za slavlje u kupu i Ligi šampiona bile veće ukoliko večeras slavimo – rekao je najbolji strelac Reala.
Barselona ove sezone želi da ponovi uspeh od pre dve godine kad je osvojila La Ligu, kup kralja i Ligu šampiona. Ekipa igra fenomenalno u svim takmičenjima, treća uzastopna kruna u La ligi je veoma blizu. Ukoliko večeras ostanu neporaženi izabranici Đozepa Gvardiole će praktično završiti posao u prvenstvu, u kojem igraju čudesno i nemaju poraz već 29 kola. Nisu izgubili na ligaškim gostovanjima ove sezone.
– Otvaramo seriju duela protiv Reala sa ciljem da od starta pokažemo da smo i dalje bolji od njih. Ne kažem to samo zbog jesenje pobede 5:0, već i zbog boljih rezultata ove sezone. Želimo preko Reala da stignemo do svih trofeja, a verujem da ćemo već večeras potvrditi da smo jači – rekao je defanzivac Pike.
Murinjo ne može da računa na suspendovanog Granera koji ionako ne bi bio u konkurenciji za tim. U težoj situaciji je Gvardiola, jer su povređeni Abidal i Pujol, a suspenziju odrađuje Maskerano.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.