Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 23:09

Ekvador: Independijenteov zicer za beg do finala

Lider drugog dela šampionata dočekuje pretposlednji tim (03.00)

Sinoćnim debaklom od Delfina (4:1), Barselona je praktično predala titulu. Pet kola do kraja druge faze takmičenja, tim iz Gvajakila zaostaje pet bodova za liderom Independijenteom del Valje, koji bi ukoliko trijumfuje u poslednjem meču 25. kola nad Mantom (03.00) napravio ogroman iskorak ka prvom mestu, koje na kraju garantuje finale sa Emelekom (prvak u prvoj fazi prvenstva) i borbu za titulu, njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvu u istoriji.

Tri boda u okršaju sa pretposlednjeplasiranim timom ekvadorskog prvenstva imperativ su za ekipu iz Sangoljkija kako bi nešto mirnije dočekala okršaje sa direktnim rivalima u finišu trke (LDU Kito, Gvajakil Siti, Emelek).

Independijente je u krizi. Nakon što su od kraja jula do sredine septembra upisali šest pobeda na sedam utakmica, crno-plavi su na poslednja dva meča bez trijumfa. Remizirali su na svom terenu sa Tehnikom, a potom i minimalno poraženi od Nueve du Oktobrea, što je bila treća uzastopna utakmica na kojoj je Independijente primio gol.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Podatak koji poziva na buđenje, jer lider na prethodnih šest mečeva u drugom delu prvenstva samo jednom nije sačuvao mrežu. Stoga mu Manta dolazi kao poručena. Nebeskoplavi su pri samom dnu, sa svega četiri boda i bez ijedne pobede u dosadašnjih devet kola druge faze prvenstva. Ako ništa drugo, napredak je napravila u ofanzivnom delu, pošto je posle sedam uzastopnih mečeva na kojima nije postigla gol, na poslednje dve tresla mreže rivala.

U prvom delu šampionata Manta je slavila u međusobnom okršaju sa večerašnjim rivalom. Još jedan skalp lidera na tabeli i te kako bi joj dobro došao, jer rivali joj izmiču, a vremena je sve manje da ih sustigne, ali je veća verovatnoća da će i deseti uzastopni put (14. ukoliko računamo i prvu fazu takmičenja) ostati bez pobede.

EKVADOR 1 – 25. KOLO

03.00: (1,18) Independijente del Valje (6,00) Manta (15,00)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.