Eklston: Nije lako reći, ali vozači su u pravu

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston: Nije lako reći, ali vozači su u pravu

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da se slaže sa vozačima koji su za proces donošenja odluka u sportu rekli da je zastareo i loše struktuiran.

85-godišnji Eklston je napisao pismo upućeno Asocijaciji Gran Pri vozača kao odgovor na njihovo pismo.

Nije uvek lako složiti se sa vama, ali ste u pravu. Moramo, kao što ste vi naglasili, da podstaknemo vlasnike i deoničare Formule 1 da razmisle o restruktuiranju”, stoji u Eklstonovom pismu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Eklston je pozvao vozače da mu predlože svoje ideje kako bi situacija u sportu mogla da se poboljša.

Lako je analizirati šta nije dobro. Makar je lakše misliti, pre nego što poželite”, naglasio je Eklston.

Vozači u svom pismu nisu pojasnili šta ih tačno brine, ali su za neke od poslednjih odluka rekli da remete sport, da se bitnija pitanja izbegavaju i da sve to može da ugrozi uspeh Formule 1.

Nezadovoljstvo vozača je očigledno već neko vreme, a poslednji u nizu priprema je fijasko po pitanju novog sistema kvalifikacija. Između ostalog, vozačima se ne sviđa činjenica da je proizvođač pneumatika izabran iz finansijskih razloga, iako većina timova ima zamerke na rad Pirelija.

Međutim, veruje se da je njihov fokus na nemogućnosti strateške grupe vodećih timova, Svetske automobilske federacije i samog Eklstona da smisle jasan plan za budućnost. Stratešku grupu je osnovao upravo Eklston u pokušaju da sebi obezbedi veću moć, ali po sadašnjem sistemu donošenja odluka, njega lako mogu da nadglasaju timovi. Britanac je istakao da to što Mercedes i Ferari utiču na donošenje odluka može da uništi Formulu 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.