Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 23:01

Eibar iznenadio Sevilju, Atletiko Mdrid nadigrao Betis

Fudbaleri Eibara su nadigrali Sevilju na gostovanju sa 1:0, a istim rezultatom na svom terenu slavila je Osasuna u duelu sa Atletiko Bilbaom. Atletiko Madrid je nadigrao Betis sa 2:0 u poslednjim večerašnjim utakmicama šestog kola La Lige.
Fudbaleri Sevilje doživeli su drugi uzastopni poraz, ovoga puta na svom terenu od Eibara sa 1:0.

Gostujući tim je dobro ušao u meč i vodio ravnopravan duel sa domaćinima, a do pobede su došli najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahvaljujući odličnim odbranama srpskog golmana Marka Dmitrovića.
Do odlučujućeg pogotka Eibar je došao u 41. minutu kada je Kike sjajnim udarcem poslao loptu pod prečku Sevilje.
U timu domaćina Nemanja Gudelj je odigrao ceo meč i imao par dobrih šansi, ali njegov zemljak Marko Dmitrović je bio nesavladiv na golu Eibara.
Osasuna je savladala Atletik Bilbao sa 1:0 golom iz penala koji je realizovao Garsija. Gosti iz Pamplone su samo tri minuta pre toga ostali sa igračem manje na terenu zbog isključenja Arasatea, pa nisu imali nikakve šanse da do kraja dođu bar do izjednačenja.
U poslednjem meču večeri Atletiko Madrid je nadigrao Betis sa 1:0 iako su gosti pružili ravnopravan otpor tokom prvog poluvremena, pa se na pauzu otišlo bez golova.
Ali već u prvom minutu drugog poluvremena golom Markosa Ljorentea domaćini dolaze do 1:0. Gosti su potom u 72. minutu ostali sa igračem manje zbog oštrog starta Martina Montoje i nisu imali šanse da dođu do izjednačenja.
Konačnih 2:0 postigao je Luis Suarez pgolom u prvom minutu sudijske nadoknade. 
U prvom današnjem meču fudbaleri Reala savladali su Barselonu na Nou Kampu sa 3:1 u 181. el Klasiku.
Rezultati 6. kola:
Petak:
Elče - Valensija 2:1
Subota:
Barselona - Real Madrid 1:3
Osasuna - Atletiko Bilbao 1:0
Sevilja - Eibar 0:1
Atletiko Madrid - Betis 2:0
Nedelja:
Valjadolid - Alaves
Kadiz - Viljareal
Hetafe - Granada
Real Sosiedad - Ueska
Ponedeljak:
Levante - Selta Vigo
Tabela: Real Madrid 13, Real Sosijedad 11, Atletiko Madrid 11, Viljareal 11, Osasuna 10, Hetafe 10, Elče 10, Kadiz 10, Granada 10, Real Betis 9, , Eibar 8, Barselona 7, Sevilja 7, Valensija 7, Atletik Bilbao 6, Ueska 5, Selta Vigo 5, Alaves 4, Valjadolid 3, Levante 3.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.