Egipatska armija: U udarima ubijeno 19 članova ID

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatska armija: U udarima ubijeno 19 članova ID

Egipatska vojska saopštila je danas da je u vazdušnim udarima na Sinajskom poluostrvu ubijeno 19 pripadnika Islamske države, među kojima i jednog od istaknutijih članova koji je bio zadužen za verska pitanja.

Saopštenje je objavljeno nakon što su ekstremisti preuzeli odgovornost za nekoliko napada, uključujući i pucnjavu u blizini manastira ove nedelje i dva bombaška napada na crkvu 9. aprila u kome je poginulo desetine ljudi.

Među ubijenima je "jedan od istaknutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vođa takozvanog Ansar Bet Al-Makdisa, šef komiteta za verska pitanja", saopštila je vojska, ne precizirajući kada su napadi izvršeni.

Ansar Bet Al-Makdisa je ime koje su koristili džihadisti na Sinaju pre nego što su se zakleli na vernost Islamskoj državi, u novembra 2014.

Ekstremisti su ubili na stotine vojnika i policajaca otkad je vojska svrgnula islamskog predsednika Muhameda Morsija 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.