EUROBASKET: Srbija nastavlja put ka medalji! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUROBASKET: Srbija nastavlja put ka medalji! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 83:67, pa će se protiv Rusije boriti za finale.

Loše je reprezentacija Srbije ušla u meč, poveli su Italijani sa 5:0 preko Melija i trojke Datomea, a prve poene za Srbiju postigao je Bogdanović na 5:27 pre kraja prve deonice.
Dobra stvar u prvih pet minuta jeste to što je primetno da Italijani imaju problema da brane napade koji idu na centre Srbije, mada je i Birčević ušao u problem sa faulovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pošto je napravio već dva.
Meli je Italiju vratio na pet poena viška, a prelazak Bogdanovića na mesto pleja, te dobri napadi i realizacije Jovića i Micića doveli su naš tim do 8:7. 
FOTO: STARSPORT

Datome je pogodio uz faul za 10:8, potom je Filoj takođe pogodio za tri poena, a Marjanović je bio precizan iz reketa. 
Novu trojku ubacio je Belineli za 16:12, nakon čega su timovi ušli u seriju slobodnih bacanja. Jedno je pogodio Belineli za Italiju, sa druge strane precizan je bio Milosavljević četiri puta uzastopno, pre toga i Mačvan, pa je naša selekcija na odmor otišla sa 18:17.
Drugu četvrtinu Jović je otvorio polaganjem za 20:17, ali je Meli pogodio trojku. Vratio je Kuzmić Srbiju na 22:20, a pogotkom Mačvana naš tim je otišao na 24:20.
#Eurobasket2017
Zakucavanje Ognjena Kuzmića Srbija – Italija #ITASRB #rtsvesti https://t.co/4l4E2wm9um pic.twitter.com/4BY3Zsj04B
— RTS_Sport (@RTS_Sport) September 13, 2017

FOTO: STARSPORT

Naša reprezentacija je imala početkom drugog dela čak osam skokova više od Italije, od čega četiri u napadu, koliko su Italijani imali do tad ukupno, a Kuzmić je digao halu na noge sjajnom blokadom Kuzina, koji je potom napravio svoj treći faul.
Nije Srbija iskoristila priliku da ode na sedam poena viška, da bi Italijani iz prvog skoka u napadu, preko Brnsa, stigli do 24:22, što je Đorđeviću bio signal za tajm-aut.
Odmah potom usledila su slobodna bacanja za Marjanovića, koja je on iskoristio, a blago opuštanje naših košarkaša kaznio je Meli novom trojkom.
Uzvratio je Bogdanović dalekom dvojkom, potom je Marjanović povećao na 30:25, a pogodak Jovića nakon kontre naterao je Mesinu da zatraži tajm-aut.
Belineli je prekinuo seriju Srbije, a u sledećem napadu nakon faula Datomea nad Marjanovićem našem centru je dosuđen faul u napadu.
Nije Datome pogodio trojku u poslednjoj sekundi, a odličnu akciju Srbije i asistenciju Marjanovića u tri poena lepim pogotkom pretvorio je Lučić za 35:27. Nakon trojke Mačvana naša selekcija otišla je na 38:27, ali je Brns uzvratio istom merom, i to svojim prvim poenima na šampionatu, pa je Đorđević odlučio da je vreme za minut odmora.
FOTO: STARSPORT

Nastavio je seriju Italijana Datome sedmom trojkom iz 15 pokušaja, a prednost od sedam poena vratio je Bobi sa linije za slobodna bacanja, da bi Lučić dvojkom i Kuzmić sa slobodnih bacanja doneo Srbiji i plus 11 – 44:33, kako je i završeno prvo poluvreme.
FOTO: STARSPORT

Početak drugog poluvremena doneo je po koš sa obe strane, Kuzinovo zakucavanje i pogodak Kuzmića, ali i problem u vidu treće lične greške Stefana Jovića.
Nakon treće lične greške Birčevića, koji je odmah i napustio parket, Datome je smanjio na 46:37.
Mačvan je sjajno asistirao Kuzmiću za osmi poen srpskog centra, a potom je i sam o tablu povećao na 50:37 svojim devetim poenom.
Belineli je promašio za tri poena, a Srbija je nastavila sa odličnom igrom, pošto je Lučić Bogdanovićevu asistenciju pretvorio u +15.
FOTO: STARSPORT

Belineli je potom pogodio uz faul Kuzmića i smanjio na 52:40.
Inače, na polovini treće deonice Srbija je imala čak 21 skok više od Italije – 29:8, a upravo nakon jednog u napadu Marjanović je lepo pogodio. 
Ušao je potom Biliga u seriju, vezao četiri poena, Lučić je napravio faul u napadu, a na tri minuta do kraja treće deonice na parket je po prvi put ušao i Marko Gudurić. 
Srbija je upala u malu krizu, ponovo su naši košarkaši izgubili loptu, a Aradori je pogotkom smanjio na 54:46.
Lošu deonicu upotpunio je Micić „air-ball“-om, a Mesina je odmah potom zaradio tehničku grešku zbog konstantnih prigovora.
FOTO: STARSPORT

Pogođeno bacanje, u narednom napadu koš Mačvana i ponovo je naša selekcija otišla na dvocifren višak.
Aradori je sa slobodnog bacanja na 1:26 do kraja treće deonice smanjio na 57:48, da bi isti košarkaš na 30 sekundi pre kraja četvrtine Bogdanovića faulirao pri šutu za tri poena. 
Bek reprezentacije promašio je prvo (do tad naša selekcija šutirala je 17/17), pogodio dva, pa je, pošto su prvo Datome, a potom i Bogdanović promašili za tri poena, naša selekcija na poslednji pauzu otišla sa 59:48.
Bogdanović je na samom početku poslednje deonice pogodio za dva, a ponovo je hala skočila na noge zbog sjajne blokade Kuzmića.
Usledio je pogodak Belinelija, uzvratio je Bogdanović, da bi Datome odlično ispratio šut Belinelija za tri poena, uhvato loptu u napadu i dodao dva poena na saldo Italije.
Ipak, Srbiju je na 13 poena viška ostavio Milosavljević. a isti košarkaš anulirao je i slobodna bacanja Brnsa. Nakon što naša selekcija nije iskoristila napad, Belineli je trojkom smanjio na 67:57 na 5:19 pre kraja, a nadovezao se Datome lepim flouterom.
Usledio je tajm-aut Srbije, a potom i trojka Bogdanovića za povratak na 11 poena viška.
Heket je slobodnim bacanjima vratio Italiju na minus od devet poena, ali je Bogdanović sjajnim prodorom vratio našu selekciju na novu dvocifrenu razliku.
Datome je promašio trojku, a promašaj Micića na drugoj strani uspeo je da „pokupi“ Kuzmić, nad kojim je napravljen faul, pa je sa linije za slobodna bacanja povećao na 12 poena viška posle pogođenog jednog. 
Usledila je odlična odbrana Srbije, kontra Mačvana i faul Heketa, pogođeno jedno slobodno bacanje.
Filoj je promašio trojku, uhvatili su naši košarkaši loptu, ona je došla do Bogdanovića čiji šut za tri je završio na prvom obruču, ali je Lučić došao do ofanzivnog skoka, a novi košarkaš Sakramento Kingsa se potom ispravio, pogodio uz faul, potom i slobodno bacanje za velikih plus 16, da bi Lučić iz kontre otklonio svaku dilemu zakucavanjem za 79:61.
Na kraju, reklo bi se očekivanih 83:67, i četvrto uzastopno takmičenje na kom će se naš tim boriti za medalju.
Bravo, momci!
Eurobasket 2017
Četvrtfinale
Italija – Srbija 67:83 (17:18, 16:26, 15:15, 19:24)
Italija
Heket 5, Belineli 18, Aradori 4, Filoj 3, Biliga 4, Meli 7, Kuzin 2, Cincarini, Abas, Baldi Rosi, Brns 7, Datome 15
Srbija
Mačvan 13, Bogdanović 22, Lučić 11, Milosavljević 10, Birčević, Štimac, Micić 2, Jović 6, Lazić, Kuzmić 9, Marjanović 10, Gudurić
 
 
The post EUROBASKET: Srbija nastavlja put ka medalji! (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.