EP U RUKOMETU: Danska je ipak prejaka, kraj za Hrvate

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2022, 23:36

EP U RUKOMETU: Danska je ipak prejaka, kraj za Hrvate

Uzbudljiv susret.

Rukometaši Danske savladali su Hrvatsku (27:25) u II grupi glavne runde i praktično obezbedili plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Hrvati su ovim porazom i matematički izgubili svaku šansu za prolaz među četiri najbolje selekcije Evrope.

Selekcija Danske je tokom svih 60 minuta imala prednost, dok je Hrvatska nonstop bila u priključku, ali osim 10:10 u jednom trenutku nisu uspeli da naprave taj dodatni korak i da steknu vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni u jednom trenutku meča.

Sjajan je bio i golman Skandinavaca, Landin koji je u par navrata na impresivan način zaustavljao pokušaje protivnika.

Najefikasniji u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa osam, Emil Jakobsen sa šest i Matijas Gidsel sa pet golova. Kod Hrvatske, razigrani su bili Marino Marić sa sedam, Tin Lučin sa četiri i Ivan Martinović sa tri gola.

U narednom kolu grupe 1, snage će 24. januara odmeriti Crna Gora i Francuska, Island i Hrvatska, odnosno Danska i Holandija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.