EP: Pobeda Hrvata u derbiju grupe B

Izvor: B92, 12.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Pobeda Hrvata u derbiju grupe B



Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je u Klagenfurtu selekciju Nemačke, sa 2:1, u derbiju grupe B na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj. Strelci u drugoj pobedi Hrvata bili su Srna, u 24. minutu i Olić, u 62, a jedini gol za Nemačku postigao je Podolski, 12 minuta pre kraja. U drugom meču grupe, Austrija i Poljska su u Beču odigrale nerešeno, 1:1. Hrvatska je obezbedila prvo mesto u grupi, a duel Nemačke i Austrije u poslednjem kolu odlučiće o drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putniku u četvrtfinale.

Opširnije o meču Hrvatska - Nemačka pogledajte na našoj specijalnoj stranici posvećenoj Evropskom prvenstvu.

Pogledajte i izveštaj sa meča Austrija - Poljska.

U petak su na programu mečevi u grupi C. U derbiju kola sastaju se Holandija i Francuska, dok će Italija protiv Rumunije igrati za opstanak na turniru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.