EP - Mađarice treći put na evropskom tronu

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Mađarice treći put na evropskom tronu

Treći put u istoriji ženska vaterpolo reprezentacija Mađarske popela se na krov Evrope pošto je večeras u Beogradu savladala Holandiju u borbi za zlatnu medalju.

Ženska vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras u finalu pobedila Holandiju sa 9:7 (3:3, 1:2, 3:2, 2:0).

Po dva gola u ekipi Mađarske postigle su Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hana Kišteleki, Ildiko Tot i Barbara Bujka, a po jedan pogodak dodale su Dora Antal, Orsolja Takač i Ana Kristina Ilješ.

Dagman Gene bila je najefikasnija u ekipi Holandije sa tri gola, Jasmin Smit dodala je dva gola, a po jedan gol postigle su Sabrina Van Der Slot i Mod Megens.

U prvom delu utakmice Mađarska je vodila sa golom razlike, ali je Holandija uspevala svaki put da izjednači rezultat, sve dok nije povela sa 5:4.

Mađarske vaterpolistkinje su ubrzo vratile prednost, ali su ekipe u poslednju deonicu ušle izjednačene, 7:7. Mađarska je u četvrtoj četvrtini uspela da sačuva svoj gol, ali i da postigne dva pogotka i tako treći put u istoriji osvoji Evropsko prvenstvo.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mađarska osvojila bronzanu medalju na EP u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2016

Vaterpolo reprezentacija Mađarske osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Grčku sa 13:10 (4:2, 4:2, 2:1, 3:5)...Vaterpolistima Mađarske to je 24. odličje na prvenstvima Evrope, a šesta bronzana medalja, dok je Grčka propustila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.