EP: Mađarice nose zlato iz Beograda

Izvor: B92, 22.Jan.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Mađarice nose zlato iz Beograda

Vaterpolistkinje Mađarske osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto su u finalu pobedile Holandiju sa 9:7 (3:3, 1:2, 3:2, 2:0).

Po dva gola u ekipi Mađarske postigle su Ana Hana Kišteleki, Ildiko Tot i Barbara Bujka, a po jedan pogodak dodale su Dora Antal, Orsolja Takač i Ana Kristina Ilješ.

Dagman Gene bila je najefikasnija u ekipi Holandije sa tri gola, Jasmin Smit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodala je dva gola, a po jedan gol postigle su Sabrina Van Der Slot i Mod Megens.

U prvom delu utakmice Mađarska je vodila sa golom razlike, ali je Holandija uspevala svaki put da izjednači rezultat, sve dok nije povela sa 5:4.

Mađarske vaterpolistkinje su ubrzo vratile prednost, ali su ekipe u poslednju deonicu ušle izjednačene, 7:7. Mađarska je u četvrtoj četvrtini uspela da sačuva svoj gol, ali i da postigne dva pogotka i tako treći put u istoriji osvoji Evropsko prvenstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolistkinje Madjarske osvojile zlato na EP u Beogradu

Izvor: Beta, 22.Jan.2016

Ženska vaterpolo reprezentacija Madjarske osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras u finalu pobedila Holandiju sa 9:7 (3:3, 1:2, 3:2, 2:0).Po dva gola u ekipi Madjarske postigle su Ana Hana Kišteleki, Ildiko Tot i Barbara Bujka, a po jedan pogodak dodale su Dora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.