EP: Hrvati u derbiju slavili posle peteraca! Mađari IZGUBILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 23:54

EP: Hrvati u derbiju slavili posle peteraca! Mađari IZGUBILI

Dueli prvog kola.

Kompletirano je prvo kolo na vaterpolo šampionatu Evrope, a pobedama su se radovale selekcije Crne Gore, Italije, Grčke i Hrvatske.

U derbiju grupe A, Hrvatska je pred svojim navijačima u Dubrovniku pobedila Španije sa 14:12 (2:1, 2:5, 2:2, 3:1 – 5:3) i to posle peteraca. Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Loren Fatović sa tri, odnosno Konstanin Harkov, Jerko Marinić Kragić, Marko Žuvela, Luka Bukić, Rino Burić sa po dva gola. Kod Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Felipe Perone i Mark Larumbe su postigli po tri, Alberto Munariz, Alvaro Granados i Bernat Sanahuja po dva gola.

Isto je i Crna Gora slavila posle peteraca protiv Francuske, a više o tome čitajte ovde.

U derbiju grupe B, Grčka je pobedila Mađarsku sa 10:8 (2:1, 3:2, 2:3, 2:3). Prevagu na tasu Grčke doneli su Janis Fontulis, Stilijanos Agriropulos i Konstantinos Kakaris sa po dva gola. Kod Mađarske, Đorđe Fekete je postigao tri, Gergelji Burian i David Tatrai po dva gola.

Italija je imala lak posao protiv Gruzije. Slavila je sa 22:5 (5:0, 6:2, 6:0, 5:3). Najefikasniji u sastavu Italije bili su Frančesko Di Fulvio i Andrea Fondeli sa po pet golova. Kod Gruzije, bolji od ostalih je bio Stefan Pješivac sa dva gola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.