EP: Atletičari sa dva srebra završili učešće

Izvor: Akter, 16.Avg.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Atletičari sa dva srebra završili učešće

Atletičari Srbije završili su učešće na prvenstvu Evrope u Cirihu sa dve srebrne medalje, koje su osvojili Ivana Španović u skoku u dalj i Tatjana Jelača u bacanju koplja

Španovićeva je u sredu do vicešampionske titule došla skokom od 6,81 metara, dok je Jelača dan kasnije ostvarila isti uspeh hicem 64,21 metara i za 1,53 metara nadmašila sopstveni nacionalni rekord (62,68).

Dve medalje predstavljaju ogroman uspeh za srpsku atletiku, koja polako, ali sigurno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ima sve značajniju ulogu na međunarodnoj sceni zahvaljujući, kako kvalitetu takmičara, tako i organizovanom i stručnom radu u taboru nacionalne reprezentacije.

Ovi uspesi, bez sumnje, doprineće još većoj popularizaciji "kraljice sportova" u našoj zemlji, a srpski atletičari, nakon učešća na kontinentalnoj smotri u Cirihu, već sada spadaju u red redovnih osvajača trofeja na velikim takmičenjima.

Danas, četvrtog dana takmičenja na stadionu Lecigrund, sve oči bile su uprte u Emira Bekrića, bronzanog na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Moskvi, ali izvanredni preponaš ipak nije uspeo da se domogne medalje.

Finale na 400 metara prepone završio je kao šestoplasirani rezultatom 49,90 sekundi, daleko ispod ličnog rekorda (48,05), a sam je potvrdio da je odličje prokockao zbog sopstvenih grešaka.

Bio je vodeći u prvih 300 metara, međutim, na devetoj preponi usledile su poteškoće, a u poslednjih 100 metara nije imao snage za svoj uobičajeni finiš.

„Žao mi je što sam izgubio medalju svojim greškama. Loše sam tehnički išao prepone. Baš mi je žao. Tužan sam, to je prvi osećaj", rekao je Bekrić.

Amela Terzić je u finalu trke na 1.500 metara zauzela 12. mesto rezultatom 4:19,11 minuta, nakon što je u poslednjem krugu zaostala zbog povrede prepone.

„Sve je išlo po planu kada me je iznenada u poslednjem krugu zabolela leva prepona. Nisam znala šta da radim, samo je sve stalo oko mene. Spremala sam se dugo za ovo takmičenje, jako sam razočarana. Očekivala sam i mogla sam mnogo više. Nažalost, danas nije bio taj dan", kazala je Terzićeva.

U prepodnevnim kvalifikacijama Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale takmičenja u bacanju diska pošto je hicem od 52,21 metara zauzela 16. mesto, a Goran Nava je na 1.500 metara bio 10. rezultatom 3:41.43 minuta.

Ranije ove nedelje Asmir Kolašinac je u finalu bacanja kugle zauzeo peto mesto hicem od 20,55 metara, Miloš Raović (400 metara) stigao je do polufinala, Vedran Samac (koplje) i Tamara Marković (400 metara) nisu prošli kvalifikacije, a Milan Ristić (110 metara prepone) nije startovao zbog povrede.

Poslednja dva dana na šampionatu Evrope, u subotu i nedelju, Srbija neće imati predstavnike.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.