Džordan donira 100 miliona dolara u borbi protiv rasizma

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 22:54

Džordan donira 100 miliona dolara u borbi protiv rasizma

Legendarni košarkaš Majkl Džordan objavio je da će u narednih deset godina donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu i društvenu ravnopravnost.
Iako je bio poznat kao neko ko se kloni političkih dešavanja širom sveta, Makl Džordan nakon dužeg vremena bio je aktivan po tom pitanju.

"Em-Džej" se pre nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana putem društvenih mreža oglasio povodom smrti Džordža Flojda, a stanje u SAD očigledno ga je nateralo na konkretnije poteze.
Džordan kompanija, koja je pod vlasništvom verovatno i najboljeg košarkaša ikada, saopštila je da će u narednih deset godina donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu i društvenu ravnopravnost.
"Brend Džordan je više od jednog čoveka, oduvek je to bila porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prebrodila mnoge prepreke, borila se protiv diskriminacija širom sveta i koja se svakodnevno bori da izbriše mrlje i posledice rasizma i nepravde", navodi se u saopštenju.
"Crni životi su bitni. Ovo nije kontroverzna izjava. Sve dok ukorenjeni rasizam, koji institucijama naše zemlje dozvoljava kardinalne greške, ne bude iskorenjen, ostaćemo posvećeni čuvanju i poboljšanju Crnih života", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majkl Džordan će donirati 100.000.000 $

Izvor: B92, 05.Jun.2020

Brend "Džordan" će posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i novonastale situacije u SAD donirati 100.000.000 dolara u narednih deset godina...To je u petak uveče objavio brend u vlasništvu kompanije "Najki" napravljen za legendarnog košarkaša Majkla Džordana...Iako se tokom cele karijere...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.