Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 14:09

Džonson: Učinićemo sve da se Superliga ne razvije

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će učiniti sve što je moguće kako "otcepljena" fudbalska Superliga, osnovana od strane 12 najmoćnijih evropskih klubova, ne bi ostvarila svoje planove.
Ideja o formiranju nove elitne lige u Evropi nikoga nije ostavila ravnodušnim i dok jedni to smatraju odličnom kreativnom idejom, drugi su apsolutni protivnici jer smatraju da će to umanjiti kvalitet igre, a povodom te ideje oglasio se i Britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijer Boris Džonson.

"Zajedno sa fudbalskim zvaničnicima razmotrićemo sve moguće opcije kako bismo bili sigurni da se stvari neće razvijati onako kako se trenutno predlaže. Ne mislim da su to dobre vesti za fudbalske navijače, niti za fudbal u ovoj zemlji.", rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.
Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančeter junajted, Totnhem, Milan, Inter i Juventus saoptšili su da napuštaju Udruženje evropskih klubova, takmičenje u Ligi šampiona i da osnivaju novu evropsku Superligu u kojoj će učetvovati 20 klubova podeljenih u dve grupe po 10.
Klubovi su u zajedničkom saopštenju naglasili da će novo takmičenje obezbediti veći ekonomski razvoj, a da će za realizaciju ovog projekta dobiti čak 3,5 miljardi dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.