Džerard: Osvajanje FA kupa za kraj

Izvor: RTS, 06.Jan.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard: Osvajanje FA kupa za kraj

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je da od tog kluba želi da se oprosti sa trofejom FA kupa. Svestan da mu je ovo poslednje učešće u ovom takmičenju, želi da ide do kraja, jer zna koliko FA kup znači svakom navijaču.
Džerard, koji je prošle nedelje najavio da na kraju sezone napušta Liverpul i da se seli u američku MLS ligu, nada se da će imati priliku da po treći put podigne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trofej u FA kupu. Ovogodišnje finale FA kupa igra se 30. maja, na dan kada će Džerard proslaviti 35. rođendan.

Liverpul se plasirao u četvrto kolo FA kupa pobedom nad Vimbldonom od 2:1, a drugi, pobedonosni pogodak postigao je upravo Džerard. U petom kolu tog takmičenja "crveni" igraju protiv Boltona.
"Ovo je moj posljednji FA kup, pa je jasno da želim da idem do kraja. To je san. U sledećem kolu igramo protiv Boltona. Biće to još jedan težak test", rekao je Džerard. On je istakao da obožava FA kup i da bi, da ne igra, verovatno bio na tribinama.
"Znam koliko FA kup znači svakom navijaču, zato ću dati sve od sebe. Bilo da igram protiv Milana u Ligi šampiona ili protiv Vimbldona, uvek ću dati sve od sebe", rekao je Džerard.
Defanzivac Martin Škrtel obećao je da će ekipa učiniti sve kako bi se kapiten oprostio od Enfilda sa još jednim peharom.
"Bilo bi lepo kada bismo osvojili FA kup. Želimo da Stivi završi karijeru u Liverpulu s još jednim trofejom. On je sinoć pokazao koliko znači timu, dokazao je da je i dalje sjajan igrač. Neće biti isto bez njega, biće teško. Ostalo je još mnogo do kraja tog takmičenja, ali potrudićemo se", rekao je Škrtel za sajt Liverpula.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.