Dženkins spasao Zvezdu u Ljubljani

Izvor: B92, 20.Okt.2013, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins spasao Zvezdu u Ljubljani

Crvena zvezda pobedila je Olimpiju u Ljubljani sa 62:61 u 4. kolu ABA lige poenima Čarlsa Dženkina pet sekundi pre kraja.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je veoma slabu utakmicu u 'Stožicama', ali je uspela da slavi na neugodnom gostovanju i sada ima skor 3-1.

Crveno-beli su u većem delu utakmice bili u zaostatku, osim svoje loše igre imali su i loše sudije protiv sebe, ali su u poslednjih deset minuta ipak uspeli da preokrenu i ostvare izuzetno važnu pobedu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Boban Marjanović bio je ubedljivo najbolji u sastavu beogradskog tima sa po 15 poena i skokova, Blejk Šilb imao je 16 poena i 5 skokova, a Jaka Blažič je dodao 10. Heroj Čarls Dženkins ubacio je 9 poena uz 2 skoka i 3 asistencije. Na drugoj strani Litvanac Gailius ubacio je 20, a Joksimović 13 poena.

U narednom kolu Zvezda u Pioniru dočekuje Solnok.

Duel u Stožicama počeo je slabom igrom u napadu obe ekipe. Zvezda je imala vođstvo od samog starta, ali to nije umela da materijalizuje. Kao i protiv Lokomotive crveno-beli su promašili nekoliko čistih zicera, pa je Olimpija nakon deset minuta vodila 12:9 posle serije 7-0.

Litvanac Gailius pravio je puno problema odbrani srpske ekipe, ubacio je 10 od prvih 16 poena svoje ekipe, pa je Olimpija početkom druge deonice vodila 16:11. Tek tada se probudio verovatno najbolji igrač Zvezde Blejk Šilb, ubacio je pet vezanih poena i vratio svoj tim u igru.

Ekipa Dejana Radonjića je međutim delovala prilično indolentno na parketu izuzev Jake Blažiča, pa su skoro sve ’ničije lopte’ završavale u rukama košarkaša Olimpije. Gailius je nastavio sa sjajnom partijom, a pridružio mu se i centar Stivison koji je dominirao protiv Marjanovića i Katića.

U finišu poluvremena Nelson je promašio još jedan zicer, pa je Olimpija posle 20 minuta imala pet poena viška – 33:28.

Nešto raspoloženiji bili su i jedni i drugi početkom drugog poluvremena, a Olimpija je čuvala vođstvo iz prvih 20 minuta. Crveno-beli su u nekoliko navrata prišli na poen zaostatka, ali u finišu treće četvrtine Olimpija je serijom 9-2 stigla do osam poena viška (49:41) najviše zahvaljujući dobroj igri Nebojše Joksimovića.

U poslednjem minutu Nelson i Marjanović su poentirali, pa su Ljubljančani imali +4 pred odlučujućih deset minuta – 49:43.

Seriju sa kraja treće četvrtine Zvezda je produžila i na start poslednje, uspela je da izjednači, ali ne i da povede. Nelson je bio veoma loš, Katić, Simonović i Lazić poptuno van igre, pa je posao Olimpiji bio znatno olakšan.

Bilo je već početkom poslednje deonice jasno da će ovaj meč ući u neizvesnu završnicu. U poslednjih deset minuta odgovornost je preuzeo Čarls Dženskins koji je na kraju i bio junak gostujućeg tima. Na ovoj utakmici očajni Nelson napravio je u samom finišu niz grešaka, ali igrači Olimpije to nisu znali da iskoriste.

15-ak sekundi pre kraja Joksimović je pormašiuo zicer, loptu je uzeo Dženskon, pretrčao ceo teren i pogodio levi ulaz pet sekundi pre kraja za konačnih 62:61. Na drugoj strani otvorenu trojku u poslednjim trenucima promašio je Augustus pa su navijači Zvezde mogli da odahnu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dženkins spasao Zvezdu u Ljubljani

Izvor: B92, 20.Okt.2013

Crvena zvezda pobedila je Olimpiju u Ljubljani sa 62:61 u 4. kolu ABA lige poenima Čarlsa Dženkina pet sekundi pre kraja...Ekipa Dejana Radonjića odigrala je veoma slabu utakmicu u 'Stožicama', ali je uspela da slavi na neugodnom gostovanju i sada ima skor 3-1...Crveno-beli su u većem delu utakmice...

Nastavak na B92...

Radnički (opet) poražen u Laktašima

Izvor: KGsport.info, 20.Okt.2013

Pred oko hiljadu i po gledalaca u dvorani  u Laktašima, košarkaši Radničkog opet zabeležili poraz od neugodne Igokee, koju do sada nisu pobedili u prethodne tri sezone. Radnički vodio tokom cele utakmice, domaći preokrenuli u poslednjim minutima meča. . Nakon poraza od Zvezde i Panioniosa,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.