Dve medalje za srpske rvače u Varšavi

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 12:15

Dve medalje za srpske rvače u Varšavi

Srpski rvači ostvarili su veliki uspeh osvajanjem dve medalje na medjunarodnom turniru u Varšavi, saopštio je RŠ.

U konkurenciji 119 takmičara iz 37 zemalja Georgi Tibilov okitio se zlatom u kategoriji do 60 kilograma, a Mate Nemeš je stigao do srebrnog odličja u kategoriji do 67 kilograma.

Vredan pomena je i rezultat Alekse Ilića koji je u kategoriji do 77 kilograma zauzeo peto mesto.

"Ovo je bio izuzetno kvalitetan turnir sa veoma bogatom tradicijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto se u glavnom gradu Poljske održava već 66 godina", izjavio je jedan od trenera u stručnom štabu naše reprezentacije Vojislav Trajković i dodao.

"U jeku smo priprema za Svetsko prvenstvo koje se u septembru održava u Beogradu. Ovi sjajni rezultati su samo potvrda da se tokom priprema radi veoma kvalitetno i da smo na pravom putu".

Rvački savez Srbije i ove godine obezbedio je vrhunske uslove za pripreme.

"Pred početak leta uvodne treninge smo odradili u Turskoj gde smo boravili dve nedelje. Zatim smo putovali u Madjarsku, trenirali smo u njihovom Olimpijskom centru Tata. Bazični deo priprema sproveli smo u Španiji u Sijera Nevadi na nadmorskoj visini od 2.320 metara. Uslovi su zaista bili perfetktni, a reč je o španskom nacionalnom sportskom centru u kome treniraju najbolji sportisti ne samo iz Španije već iz čitavog sveta", istakao je Trajković.

Srpskim rvačima je učešće na 36. Memorijalu Ljubomir Ivanović Gedža koji će biti održan petog avgusta u Mladenovcu.

"Pola reprezentacije putovalo je na turnir u Varšavu, a ostatak će proveru imati na Gedžinom Memorijalu. Napravili smo takav izbor pre svega zbog kvaliteta konkurencije po kategorijama kako bi naši takmičari imali što bolje sparing mečeve. Za sada sve protiče u najboljem redu, nemamo povredjenih rvača i to je najbitnije. Uvereni smo da ćemo Svetsko prvenstvo dočekati u vrhunskoj formi", zaključio je Trajković.

SP će biti održano od 16. do 24. septembra u Beogradskoj areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.