Dve medalje za Srbiju na startu EP u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve medalje za Srbiju na startu EP u Beogradu

Srpski reprezentativci su sa dve medalje otvorili učešće na Prvenstvu Evrope u parastreljaštvu u beogradskom "Bel ekspo" centru.

Prvog dana, u nadmetanju vazdušnom puškom u kategoriji SH2 (strelci kojima je potreban stalak za oružje prilikom gađanja), Dejan Jokić, član beogradskog Pobednika, se okitio srebrnom medaljom, a u ekipi sa Draganom Ristićem i Zoranom Banjcem je „upucao" bronzu u konkurenciji timova.

Jokić je u kvalifikacijama bio peti. Finale je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donelo nekoliko preokreta. Pred poslednje dve dijabole naš strelac je bio na čelnoj poziciji sa po 0,2 kruga više od Slovenca Tiršeka i Ukrajinca Kovalčuka, koji su u raspucavanju odlučivali ko nastavlja takmičenje, a ko osvaja bronzu.

Tiršek je bio uspešniji u raspucavanju, a potom je u poslednja dva hica nadmašio i Jokića i osvojio zlato sa tri deseta dela kruga više od našeg 24-godišnjeg reprezentativca, koji do EP u Beogradu u riznici nije imao pojedinačnu medalju sa velikih takmičenja.

Blizu odličja bio je Zoran Poučki, koji se takmičio vazdušnom puškom u kategoriji SH 1 (strelci gađaju bez stalka). Osvojio je četvrto mesto, a u trenutku kada ispada četvrtoplasirani, od trećeg mesta i bar bronzane medalje delila su ga dva deseta dela kruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.