Dvajt-Darko novi tornjevi blizanci

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvajt-Darko novi tornjevi blizanci



Dvajt Hauard i Darko Miličić ne mogu biti različitiji.

Dva visoka momka potiču iz potpuno različitih sredina i čine jedan od najboljih dvojaca u reketu u Istočnoj konferenciji. Potpuno se razlikuju po stilu igre, čak i ne šutiraju istom rukom. Put kojim su stigli u centralnu Floridu, takođe je različit, ali imaju isti zadatak, da ožive Orlando Medžik.

"Ja ih zovem Tornjevi blizanci novog milenijuma. Jedan je levoruk, drugi dešnjak. Jedan je elegantan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi moćan. Oni na neki način dopunjuju jedan drugog", rekao je centar Orlanda Toni Bati.

"Ključ je u tome da se dopunjuju. Nikome ne terebaju dva ista visoka košarkaša", rekao je trener Medžika Brajan Hil.

Dok je Hauard osvojio NBA na juriš, ušavši u najbolji ruki tim i reprezentaciju SAD posle samo dve godine, Miličić se dosta mučio pre dolaska u Orlando.

Bez obzira na razlike, obojica su napredovali zajedno i pred kraj prošle sezone gotovo uspeli da vrate Medžik u plej of. U NBA ligi hemija između igrača je veoma bitna, a naročito je izražena kod njih dvojice.

"To je super stvar. Dvajt je odličan igrač i mislim da će biti jedan od najboljih u ligi. Srećan sam što mogu da igram s njim", rekao je Miličić.

Hauard je prošle sezone prosečno beležio 12,5 skokova, što je drugi najbolji rezultat u ligi, odmah iza Kevina Garneta.

Prošle sezone postao je najmlađi igrač lige koji je postigao 20 poena i imao 20 skokova (19 godina i 342 dana) i najmlađi igrač sa 1000 uhvaćenih lopti u karijeri( 19 godina i 356 dana).

"Lični uspeh je po strani. Radim sve što mogu da bih pomogao svom timu. Skokovi su jedna od tih stvari, ali nije mi prioritet osvajanje titule najboljeg skakača. Cilj mi je da uđemo u doigravanje i odemo što dalje", izjavio je Hauard.

Ali, tek kada je u februaru Miličić stigao iz Detroita, Orlando je počeo da liči na plej of tim. Medžik je dobio 16 od 22 meča, a iako nije ušao u doigravanje, bio je jedan od najboljih timova u Istočnoj konferenciji na kraju sezone.

Miličić je potpuna suprotnost Haurdovom neustrašivom stilu. Momak divovskih proporcija, koji ima šut sa distance kao bek, a pod košem je pravi prototip centra. Ima neverovatan osećaj za odbranu, zbog čega je sjajan bloker. Iako je bio drugi pik na draftu, šansu je u Detroitu dobijao na kašičicu.

Bio je na rubu ponora, kada je trejdovan u Orlando, gde se sve promenilo nabolje. U Orlandu je na 30 utakmica odigrao više minuta (627) nego za dve i po godine u Detroitu.

"Ne sećam se kako sam se osećao prošle godine. Ne sećam se ni šta sam jutros doručkovao. Ovde sam da pomognem. Šta god trener Hil zamisli, ja ću odigrati", rekao je Darko.

On je posle trejda prosečno beležio 7,6 poena, 4,1 skokova i 2,1blokadu po utakmici, ali sa njim je Orlando imao skor od 17-13.

U predsezoni Darko je nabacio oko sedam kilograma, zbog čega će biti stameniji pod koševima.

"Dvajt je opasan u napadu i pretnja za sve protivnike. Darko je odlična podrška za njega", rekao je trener Hil.

Bez obzira na njihove očigledne razlike, izgleda da Darko i Dvajt imaju više zajedničkog nego što se i moglo zamisliti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.