Dva puta sam razgovarao sa Aleksandrom, ne sumnjam da će biti spreman

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dva puta sam razgovarao sa Aleksandrom, ne sumnjam da će biti spreman"

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović biće spreman za duel sa Norveškom u Oslu u borbi za plasman na EURO 2020.

Takvu informaciju potvrdio je selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković u razgovoru za Sportski žurnal.

Golgeter engleskog drugoligaša Fulama povredio se u utakmici protiv Hala i na prvi pogled nije delovalo dobro, zbog čega se uvukao strah da bi mogao da u martu propusti odlučujuće duele u plej-ofu C Lige nacija za plasman na prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope.

"Dva puta sam razgovarao sa Aleksandrom i nadam se da će sredinom februara biti u punom trenažnom procesu jer su procene lekara da će se oporaviti za dve do četiri nedelje", otkrio je Tumbaković za Žurnal.

Selektor "orlova" ne krije da je sa zebnjom primio prvu informaciju sa Ostrva.

"Naravno da mi nije bilo prijatno kad se povredio. Bio sam zabrinut jer nije izgledalo naivno na televiziji. Pozvao sam ga posle utakmice sa Halom i rekao mi je da se radi o povredi ligamenata skočnog zgloba, da oseća bol, ali da ne brinem".

Najdalje za tri ili četiri nedelje oporaviće se nekadašnji đak Partizana.

"Mitrović je veliki radnik i profesionalac, ne sumnjam da će ukoliko njegov oporavak potraje i četiri nedelje apsolutno spreman dočekati sve što nas čeka u baražu. Ubeđen sam da će do Norveške odigrati i nekoliko utakmica za Fulam u Čempionšipu", optimista je Tumbakoivć.

Zebnja se ranije uvukla i zbog izjave menadžera Fulama Skota Parkera da "povreda ne deluje dobro i da postoje izgledi da se Mitrović teže povredio", ali sada Tumbakovićeve reči ohrabruju u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo posle dve decenije čekanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.