Dva puta sam menjao ime, jer me je sramota srpskog porekla

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 10:37

"Dva puta sam menjao ime, jer me je sramota srpskog porekla"

Nestor El Maestro trenutno je trener austrijskog Šturma iz Graca.

Rođeni je Beograđanin sa prezimenom Jevtić, ali je po sopstvenom priznanju dva puta menjao ime jer se stideo porekla.

"Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, hteo sam da se rešim onoga "ić". Nakon toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, a bilo me i sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine", rekao je El Maestro u razgovoru za "Gardijan".

Kao mali bio je redovan na utakmicama Crvene zvezde, a onda se sa osam godina preselio u Englesku.

"Najpre sam promenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se odvek i sviđalo - Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim".

Njegov brat Nikon je bio veliki fudbalski talenat, dok se Nestor još kao tinejdžer posvetio trenerskom poslu.

"On je bio veliki talenat, a kad je igrao za Valensiju, zvali su ga 'El Maestro'", objasnio je svoje promene imena i prezimena..

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.