Duško Tošić potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom

Izvor: Politika, 07.Jul.2010, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Tošić potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom

Ugovor na tri godine, danas na „Marakani” zvanično predstavljanje zajedno s povratnikom Koromanom. – Adžić: Spisak pojačanja još nije zaključen

Naš bivši reprezentativac i doskorašnji fudbaler engleskog Kvins park rendžersa Duško Tošić (25), potpisao je trogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom. Time su uspešno završeni pregovori čelnika Zvezde i Tošićevog menadžera iz Londona Zorana Krnete, započetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pre mesec dana.

Za Tošića je bio zainteresovan i Partizan, ali nije mogao da parira povoljnijoj ponudi „crveno-belih”.

Tošić je u pratnji menadžera Krnete juče ujutro došao na „Marakanu” i potom ozvaničio saradnju nakon susreta sa sportskim direktorom Crvene zvezde Ivanom Adžićem. On je kasnije sišao i do svlačionica, kako bi se upoznao sa šefom stručnog štaba Zvezde Ratkom Dostanićem, posle završetka jutarnjeg treninga.

– Srećan sam što sam u Zvezdi. To je klub za koji navijam i nadam se da ću moći da ispunim ciljeve kluba, navijača i svoje naravno. Znam koje su mi obaveze i jedva čekam da se priključim timu – kratko je rekao Duško Tošić.

Novi Zvezdin levi vek, koji po potrebi može da igra i na mestu štopera danas će, zajedno s iskusnim povratnikom u Crvenu zvezdu Ognjenom Koromanom,  u 13.30 časova zvanično biti predstavljen kao pojačanje u Medija centru na „Marakani”. Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, posle razgovora s Tošićem, nije krio zadovoljstvo zbog angažovanja britkog odbrambenog igrača, koji je prethodno nastupao za OFK Beograd, francuski Sošo, nemački Verder i potkraj protekle sezone za Kvins park rendžers, a bio je i član engleskog Portsmuta.

– Ispunili smo jedan od ciljeva ovog prelaznog roka. Znao sam da će posao biti završen od trenutka kada mi je pre mesec dana Tošić pružio ruku – rekao je Ivan Adžić.

Pre Tošića i Koromana, Crvena zvezda je angažovala i dvojicu perspektivnih igrača Marka Vešovića, koji je ponikao u podgoričkoj Budućnosti, a iz kruševačkog Napretka je stigao brzonogi ofanzivni vezista Vladan Binić. Međutim, Adžić je istakao da spisak pojačanja još nije zaključen.

– Isključivo smo okrenuti dovođenju igrača koji će poboljšati kvalitet tima, spremnih da odmah budu prvotimci. Duško Tošić je veliko pojačanje i takvi igrači su uvek dobrodošli. Pre godinu dana, posle velikih promena u klubu, zatekli smo ekipu sa svega pet-šest dobrih igrača. Tada smo bili prinuđeni da praktično stvaramo novi tim. Zimus smo doveli šestoricu novajlija i sada nam je mnogo lakše. Ne želim da dajem velika obećanja, ali s ovim timom ćemo se žestoko boriti na svim frontovima – kazao je Adžić.

L. Delić

----------------------------------------------

Slučaj Kastiljo veoma zamršen

Slučaj bivšeg Zvezdinog igrača, tamnoputog Ekvadorca Segunda Kastilja, koji je navodno želeo da se vrati u Crvenu zvezdu, po Ivanu Adžiću je veoma zamršen:

– Ni meni ta situacija nije sasvim jasna. Nasledili smo taj ugovor, dosije koji je izuzetno obiman i zapetljan. Njegov menadžer Miroslav Nestorović je s bivšom upravom našeg kluba napravio neke klauzule u ugovoru i mi smo tu bili nemoćni. Postoji ček koji je dat, ali koji više nema ni pokriće… U svakom slučaju, nije bilo realno da ga vratimo.

Inače, posle odličnih igara u „crveno-belom” dresu, Kastiljo je kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde bio član engleskih klubova Evertona i Vulverhemptona, ali tamo je retko dobijao priliku da igra.

objavljeno: 07/07/2010
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duško Tošić u Zvezdi

Izvor: TV Avala, 07.Jul.2010

Odbrambeni fudbaler Duško Tošić potpisao je danas ugovor na tri godine sa Crvenom zvezdom.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.