Dunga debitovao pobedom za Brazil

Izvor: B92, 06.Sep.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunga debitovao pobedom za Brazil

Fudbalska reprezentacija Brazila startovala je pobedom pod vođstvom novog selektora, pošto je u prijateljskom meču slavila protiv Kolumbije sa 1:0 u Majamiju.

Pobedu ’Selesau’ doneo je u 83. minutu kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca.

Brazil je tom pobedom barem delimično ublažio rane sa Mundijala, na kojem je pretrpeo istorijsko poniženje, prvo porazom od Nemačke sa 7:1 u polufinalu, a potom i izgubljenom utakmicom protiv Holandije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 3:0 u borbi za bronzu.

Ova pobeda nam je dobrodošla, naročito posle kritika koje smo pretrpeli posle Mundijala, od koje su neke bile veoma oštre“, rekao je Dunga, koji je na mestu selektora zamenio Luisa Felipea Skolarija.

Dunga je naglasio da će ta pobeda pomoći igračima da povrate samopoštovanje i samopouzdanje.

Rekao sam im pre utakmice da su ovde zato što su najbolji i da su ceo život sanjali da budu deo reprezentacije. Ne treba da se plaše i da samo treba da izađu na teren i igraju“, rekao je Dunga, koji je bio kapiten Brazila koji je na Mundijalu u Sjedinjenim Državama 1994. godine osvojio totulu prvaka sveta.

Tokom meča u 49. minutu je zbog drugog žutog kartona isključen kolumbijski vezista Huan Kvadrado. Takođe, novi napadač Mančester Junajteda Radamel Falkao igrao je prvi put od novembra za reprezentaciju, pošto je ušao na teren u 77. minutu, na oduševljenje velikog broja kolumbijskih navijača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunga debitovao pobedom

Izvor: Akter, 06.Sep.2014

Brazilska fudbalska reprezentacija startovala je pobedom sa novim selektorom Dungom, u prijateljskom meču protiv Kolumbije rezultatom 1:0..Pobedu "kariokama" doneo je u 83. minutu kapiten Nejmar fantastičnim golom sa 25 metara iz slobodnog udarca...Brazil je ovom pobedom barem delimično ublažio rane...

Nastavak na Akter...

Nejmar doneo Dungi pobedu na debiju (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Sep.2014

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je tokom minule noći selekciju Kolumbije rezultatom 1:0.. . Na taj način član generacije koja je 1994. godine stigla do titule prvaka sveta, a sadašnji novi selektor „karioka“, Karlos Dunga, upisao je pobedu na svom debiju na klupi Brazila.. Trijumf Brazilcima...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.