Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duljaj ili Nađ mi trebaju za Liverpul

Duljaj ili Nađ mi trebaju za Liverpul

Miodrag Ješić sa klupe večeras predvodi CSKA protiv Dinama iz Tirane na putu do dvomeča sa Liverpulom. Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona bio je nemilosrdan prema prvaku Bugarske, a posle dva gola prednosti iz prvog meča u Tirani svi ljubitelji fudbala u zemlji naših istočnih suseda misli su okrenuli ka braniocu titule šampiona Evrope.

- Atmosfera u Sofiji je sjajna. Ne očekujemo da Dinamo izađe večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na naš teren i preda se, ali kad smo prošli pakao u Tirani, sada je sve mnogo lakše. Trebalo je u Albaniji već u prvih 15-tak minuta da vodimo sa tri razlike, pa su oni imali u 73. minutu zicer na 0:0, da bismo onda mi sve rešili pred sam kraj meča. Publika je posebna priča, njih 15 hiljada čulo se kao da ih ima sto hiljada - prepričava duel od pre nedelju dana Miodrag Ješić. Situacija sa igračkim kadrom nije baš onakva kakvu bi poželeo šef stručnog štaba CSKA?

- Još od zimus čekamo reprezentativca Bugarske Dimitrova, kojem su stradali ukršteni ligamenti. Nadamo se da će biti spreman za Liverpul, a ono što nam stvarno nedostaje jeste zadnji vezni igrač. Duljaj ili Nađ bi nam dobro došli - kroz osmeh kaže Ješić.

Večeras vas čeka overa plasmana u sledeći krug, a onda aktuelni šampion Evrope?

- Mediji se već uveliko bave Liverpulom. Igraćemo na stadionu 'Vasil Levski', koji prima 40 hiljada navijača. Biće pun kao šipak, a Bugari se u najavi ovog dvomeča pozivaju na istoriju. Pre 23 godine Liverpul je osvojio titulu prvaka Evrope, na početku sledeće sezone naišao na CSKA i ispao. Svesni smo svi da je u današnje vreme teško tako nešto i zamisliti, ali se sigurno nećemo predati unapred. Lično, raduje me i što ovde nema euforije, niko nas ne otpisuje, a daju nam se i neke šanse za prolaz. Nam je bitno da večeras završimo posao, jer nas onda čeka najmanje Kup UEFA. U potrazi za pojačanjima Miodrag Ješić ovog leta nije imao sreće...

- Dejan Rusmir je bio sa nama u Nemačkoj, odigrao tri utakmice, a poznajem ga još kada je igrao kod mene sa 16 godina u novobeogradskom Radničkom. Fudbalski je prošao, ali nije tip igrača koji nam je potreban u ovom trenutku. Dejan Rađenović je takođe bio u igri, a hteo sam da dovedem i Bugare Čavdara Jankova i Georgieva. Prvi je otišao u Hanover, drugi ostao u Slaviji. Generalno, jako je teško dovesti igrače sa prostora bivše Jugoslavije - završio je Ješić. D. Radović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.