Drulović: Teška grupa ali imamo šanse

Izvor: RTS, 25.Feb.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović: Teška grupa ali imamo šanse

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović ocenio je posle žreba za Evropsko prvenstvo da njegovi izabranici imaju solidne šanse da izbore plasman i dodao da ni jedan protivnik nije lak. Laković smtra da opet nismo bili miljenici sreće.

Ljubinko Drulović, privremni selektor srpskog državnog tima, rekao je da je reprezentacija dobila tešku grupu ali da postoje realne šanse za odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na EP.

11.10.2014. - Jermenija - Srbija

14.10.2014. - Srbija - Albanija

14.11.2014. - Srbija - Danska

29.3.2015. - Portugal - Srbija

13.6.2015. - Danska - Srbija

4.9.2015. - Srbija - Jermenija

8.10.2015. - Albanija - Srbija

11.10.2015 - Srbija - Portugal

"Suština je da mi budemo pravi, da igramo koliko možemo u svakoj utakmici. Biće veoma zanimljivo. Izvesno je samo da bukvalno neće biti utakmice koja se lako pobeđuje. Znam dobro kad se igra i u Jermeniji i u Albaniji koliko se teško osvajaju bodovi", rekao je Drulović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije posle žreba.

Srbija će se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo takmičiti u Grupi I sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

"Portugal je očigledno moja sudbina. Posle deset godina igranja tamo, u dva najveća kluba, sada smo u istoj grupi sa reprezentacijom. Oni su u nekom od prethodnih kvalifikacionih ciklusa jedva pobedio u Tirani, golom u 90. minutu. Da ne govorim o Danskoj i težini tog zadatka", rekao je Drulović.

"Ima vremena do septembra da sve pripremimo na najbolji mogući način", dodao je on.

Generalni sekretar FS S Zoran Laković rekao je da je Srbiji nedostajalo sreće na žrebu.

Selektor Francuske Didije Dešamp izjavio je posle žreba da, iako se rezultati utakmica "trikolora" neće računati u kvalifikacijama za Euro 2016, svi bodovi osvojeni na ovim "prijateljskim" susretima ulaze u skor za FIFA svetsku rang listu reprezentacija.

"Iskreno, nisam gledao utakmice Srbije ali biće zadovoljstvo igrati sa vama jer imate dobar tim, odlične, tehnički potkovane igrače. Što se nas tiče, ne igramo utakmice kvalifikacija, ali prijateljske utakmice protiv selekcija kao što je Srbija sigurno će nam dobro doći", poručio je Dešamp.

"Ništa novo za nas, opet nismo baš bili miljenici sreće. Kad se malo pogleda sa strane, kao neko olakšanje, vidi se činjenica da je zaista moglo da bude i neuporedivo komplikovanije po nas. Sa Jermenijom imamo već neprijatno iskustvo, to će nas dodatno motivisati, nadam se... Sve selekcije su nezgodne, bez dileme", rekao je on.

Laković je dodao da očekuje da Evropska fudbalska unija dodeli etiketu "visoki rizik" za meč protiv Albanije.

"Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konktacije pored sportskih. U prvim, neformalnim razgoorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa", kazao je Laković.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj igraće se od 10. juna do 16. jula 2016. godine, a prvi put će učestvovati 24 selekcije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.