Drogba: Često gubim koncentraciju na terenu

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogba: Često gubim koncentraciju na terenu

Napadač Čelsija Didije Drogba priznao je da mu se tokom utakmica dešava da se zamisli i izgubi koncentraciju.

Drogba je jedan od najopasnijih napadača Premijer Lige i šire, a kada se spoji njegova snaga i elegancija, nije ni čudo što svakoj odbrani zadaje mnoštvo problema. Reprezentativac Obale Slonovače je svoj golgeterski instinkt pokazao u svakom klubu u kom je igrao, pa je pre selidbe na Ostrvo u Francuskoj postigao 50 golova na 143 meča, a u Čelsiju je već popravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prosek - 50 gola na 113 utakmica. Međutim, Drogba ume da izgleda nezainteresovano na terenu i često je na meti kritičara koji kažu da zna da promaši "zicere", pre svega zbog nedostatka koncentracije.

U razgovoru za Čelsijev magazin, on je to i potvrdio, ali je dodao da se to dešava i svim njegovim saigračima.

"Da, to mi se desilo mnogo puta, svakome od nas se to ponekad desi. U toku utakmice ne dodirnete loptu neko vreme i onda pogledate u publiku ili vidite nešto specifično na šta obratite pažnju. Nakon toga morate se brzo vratiti u meč jer vam lopta može doći iznenada i ako niste fokusirani propustite ukazane prilike'', rekao je Drogba.

Bivši igrač Marseja osvrnuo se i na poziciju usamljenog napadača, za koju kaže da je potreban igrač posebne vrste, kao i na taktiku sa dva špica.

''Kada igrate sami u napadu potrebna vam je specijalna priprema, u suprotnom ne možete odigrati onako kako umete. Drugačije je igrati sa dvojicom isturenih igrača jer morate da mislite isto što i vaš partner, da imate iste ideje i ne budete sebični", tvrdi napadač Čelsija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.