Drejmond Grin odbio Golden Stejt – kraj jedne ere

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 18:37

Drejmond Grin odbio Golden Stejt – kraj jedne ere

Američki košarkaš Drejmond Grin neće više biti član Golden Stejt Voriorsa.

Kako javlja Athletic Drejmond Grin će odbiti 27,5 miliona dolara za sezonu 2023/24 i napustiće Golden Stejt Voriorse pa postaje slobodan igrač.

Grin ima 33 godine i pokriva poziciju krilnog centra i tokom karijere beleži 8,7 poena uz 7 skokova i 5,6 asistencija u proseku, odnosno 11,6 poena, 8.9 skokova i 6,2 asistencije u plej-ofu.

On je u Voriorse došao 2012. godine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga birali sa 35. pozicije na NBA draftu kada je dolazio sa univerziteta Mičigen i postoji čuveni video snimak na kome Grin izgovara imena svih igrača koji su na tom draftu birani pre njega.

Drejmond Grin je često nazivan dušom Golden Stejt Voriorsa pogotovo onom "SBDS" ekipom i sa njima ima četiri šampionske titule. Drejmond je 2017. godine bio lider po ukradenim loptama i defanzivac godine i čak osam puta bio u jednoj od dve najbolje defanzivne petorke lige.

Sada će biti potpuno slobodan u izboru nove sredine (UFA) i videćemo gde će odlučiti da nastavi karijeru, ali je definitivno da je njegovim odlaskom jedna era upravo završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drejmond Grin napušta Golden Stejt posle 11 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2023

Američki košarkaš Drejmond Grin odbio je ponudu Golden Stejta i postaće slobodan igrač, prenosi Marka. Grin je član tima iz Kalifornije od 2012. godine, kada ga je Golden Stejt izabrao kao 35. pika na draftu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.