Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2020, 18:52

Drama u Belorusiji, BATE do Kupa u 121. minutu! (VIDEO)

Slave i Milić, Filipović, Dubajić, Nastić i Kopitović

Dinamo Brest mu je uzeo titulu, ali po svemu sudeći nije toliko moćan da na duži period izdrži bitku sa najtrofejnijim beloruskim klubom. Dostojan otpor u finalu Kupa u Minsku predstavljalo je krajnji domet za Dinamo. BATE Borisov je bio bolji i u završnici za infarkt postigao jedini gol na utakmici. Već je istekao i drugi produžetak, činilo se da će šampion odoleti i izboriti se za penale, ali je Zahar Volkov >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio najspretniji u karambolu u 121.  minutu i BATE je sa 1:0 za četvrti pehar Kupa u klupskoj istoriji, prvi od 2016.

Malo je nedostajalo da sve bude drugačije, jer da je Dinamo izdržao i taj poslednji nalet pobednik bi se odlučivao u penal ruletu, a tu se već i sreća pita. Istina, imao ju je BATE i u završnici produžetka, mada je sve vreme bio bolji i opasniji i zasluženo je stigao do trijumfa.

I pre tog gola imao je BATE neke šanse, jednu je propustio i Aleksandar Filipović kada se na centaršut odličnog Bojana Nastića, nekadašnjeg člana Vojvodine, lukavo ubacio iz drugog plana i glavom tukao tik pored gola. Vilum Vilumson je ipak imao najbolju priliku, sa tri metra je uspeo da omaši ceo gol, a bio je to zicer kakav na ozbiljnom nivou ne sme da se oprašta. Veoma zapažen bio je i Nemanja Milić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a valja reći da se pehar piše i Bojanu Dubajiću i Crnogorcu Borisu Kopitoviću, nekadašnjem štoperu Čukaričkog.

Na kraju taj 121. minut, korner sa leve strane i neviđena zvrka u srcu Dinamovog kaznenog prostora. Dva ili tri puta su uspeli nekako da se odbrane, ali je lopta pala pravo na nogu Volkova, a on je bio dovoljno smiren da je prosledi u nebranjeni deo mreže.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.