Drama, penali, Javor u polufinalu Kupa!

Izvor: Mondo, 02.Mar.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama, penali, Javor u polufinalu Kupa!

Do 89. minuta Vojvodina je vodila 2:1. Ivanjičani su izjednačili u poslednjim trenucima i prošli u polufinale Kupa na penale.

Foto: MN Press

Sjajan meč u Ivanjici!

Javor je poveo golom Marka Docića i otišao na poluvreme sa vođstvom 1:0. Debitant Novosađana Nikola Ašćerić izjednačio je u 47. minutu, posle samo minut i po u igri!

Vojvodina je krenula ka pobedi u 68. minutu, fenomenalnom kontrom, kojom su njeni igrači za desetak sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prešli ceo teren. Perić je rukom pronašao Trujića, on "izbacio" Filipa Malbašića na zicer, a bivši igrač Partizana "lomio" protivnike i pogodio za 1:2.

Međutim, tu nije bio kraj!

Javor je izjednačio u 89. minutu, golom Jovana Đokića na asistenciju Gajića. Sa desne strane kaznenog prostora pogodio je levi ugao Perićevog gola i najavio penale.

Očekivano, Lalatović je za penal seriju stavio na gol iskusnog Srđana Žakulu, majstora za penale.

Ipak, on nije odbranio nijedan penal i Javor je prošao među četiri!

Jedan za drugim, mrežu Vojvodine su sa bele tačke zatresli Đokić. Josović, Docić, Dražić i iskusni Igor Stojaković, koji je "overio" plasman Ivanjičana u polufinale!

Uskoro opširnije...

UŽIVO:

5:3Stojaković! Javor je u polufinalu Kupa Srbije!

4:3 Pankov ostavlja Vojvodinu u igri. Morao je da pogodi i pogodio je. Vreme je za petu seriju.

4:2 Siguran je i Dražić! Šutirao je po zemlji, sačekao da Žakula ode u desnu stranu i poslao loptu u mrežu.

3:2 Babić pogađa o stativu. Počinje četvrta serija.

3:1 Pogađa i Docić. Javor pogotkom otvara i treću seriju.

2:1 BRANI ĐOGATOVIĆ! Štoper Vojvodine Lazar Rosić šutirao je po sredini gola, a golman Javora ostavio ruku u vazduhu i "skinuo" šut.

2:1 Žakula je dobro "čitao" Josovićev udarac, ali je lopta prošla ispod njegove ruke. Josović je šutirao u donji levi ugao.

1:1 Žakula u desnu stranu, lopta u drugu. Savladao ga je Đokić. Odmah potom, pogodio je i Malbašić, poslavši loptu u isti ugao.

Prvo poluvreme:

Marko Docić voli da igra protiv Vojvodine!

Jedan od najboljih igrača Javora, koji je ne tako davno "skidao paučinu" sa golova na "Karađorđu", pogodio je mrežu "lala" i ovog popodneva, u Ivanjici.

Nakon što u uvodnim momentima lično nije iskoristio zicer pred Nikolom Perićem, vezista Javora bio je precizan u 25. minutu iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara od gola gostiju.

Pogledajte.



Izvor: Screenshot/MONDO

I pre i posle tog momenta, Ivanjičani su bili bolji u prvom poluvremenu treće utakmice četvrtfinala Kupa Srbije.

Ekipa Mladena Dodića propustila je najbolju, navedenu šansu već u prvom minutu, a na drugoj strani, odbrana Javora je sve napade Vojvodine rešavala sigurnim intervencijama, pa Novosađani nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol Ivanjičana.

Na čelu ofanziva "lala" u Ivanjici su Nikola Trujić i Marko Vukčević, ali ni oni do odlaska na odmor nisu uspeli da stvore konkretnu priliku.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.