Drama Kenijke na 800 metara do cilja (VIDEO)

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama Kenijke na 800 metara do cilja (VIDEO)

Kenijka Rečo Kosgei doživela je pravu agoniju na maratonu u Varšavi kada je na 800 metara do cilja kolabirala.

Bronzana maratonka sa Svetskog prvenstva, koja je bila u vođstvu, samo se srušila blizu cilja i potom bespomoćno pokušavala da ustane.

Na snimku izgleda dosta mučno i teško je odgledati ceo video kako se 32-godišnja Kenijka muči da stane na noge.

Rezultat ovakog pada organizma je nedovoljno unošenje vode, pa je Kosgei dehidrirala, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kolabirala.

Mnogi su optužili organizotore što nisu "uleteli" da joj pomognu, međutim po pravilu nisu smeli jer bi to automatski značilo da je diskvalifkovana. U tom trenutku je Kosgei bila prva i ona sama nije tražila pomoć.

Takođe, neki su osudili i njenu koleginicu koja se nije zaustavila da joj pomogne da ustane, dok je jedan od maratonaca pokušao, ali ona nije mogla na noge.

Na kraju, Rečo je bila dobro i nema nikakva oboljenja, a uzrok je dehidratacija, pošto je propustila da uzme vodu na 30 kilometara do cilja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama atletičarke pred ciljem: Bila je na 800 metara od pobede, a onda je usledila borba sa samom sobom (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 27.Sep.2017

Kenijska atletičarka Rečo Kosgei doživela je pravu agoniju na maratonu u Varšavi kada je na 800 metara do cilja kolabirala, srušila se, da bi usledili trenuci koji su bili izuzetno mučni za gledanje.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.