Dragan Zorić ponovo najbolji u APV

Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Zorić ponovo najbolji u APV



Kajakaš Sintelona iz Bačke Palanke Dragan Zorić najbolji je sportista Vojvodine u tradicionalnom izboru novosadskog "Dnevnika". Drugo mesto pripalo je strelcu Nemanji Mirosavljevu, članu Streljačke družine družine "Novi Sad 1790", dok je treći rvač zrenjaninskog Proletera Kristijan Fris. Zorić je tako povezao tru uzastopna naslova, što pre njega nije uspelo nikome tokom 51 godine dodeljivanja Dnevnikove nagrade.

On je 2005. godine bio najbolji u paru s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ognjenom Filipovićem, a prošle godine podelio je titulu s Borom Sibinkićem.

Dragan Zorić je u 2007. godini na Evropsko prvenstvu u Španiji osvojio zlatnu medalju u disciplini K4 na 200 metara, a zajedno s njim do titule prvaka Starog kontinenta stigli su i Bora Sibinkić, Ognjen Filipović i Milan Đenadić. Na Svetskom prvenstvu u Duizburgu, u disciplini K2 na 200 metara, zajedno s Ognjenom Filipovićem, "Dnevnikov” laureat je osvojio srebrnu medalju. Uz to, Dragan Zorić je na oba šampionata osvojio i po jednu bronzanu medalju.

"Za mene je velika čast što sam izabran za najboljeg sportistu AP Vojvodina u 2007. godini. Moram i ovom prilikom da se zahvalim mojim drugarima iz ekipe Bori Sibinkiću, Ognjenu Filipoviću i Milanu Đenadiću, s kojima sam u četvercu doveslao do evropskog zlata i bronze. Ognjen Filipović i ja smo, u K2 na Svetskom prvenstvu, pokazali da imamo kontinuitet rezultata i za malo nam je izmaklo zlatno odličje. Priznanje koje mi je pripalo u izboru "Dnevnika” predstavlja za mene i veliku satisfakciju za sve ono što godinama ulažem u sport i zahvalan sam novinarima vašeg lista na vrednovanju rezultata koje smo svi mi, sportisti Vojvodine, ostvarili u 2007. godini. Ujedno, to nas sve obavezuje da u olimpijskoj godini koja je pred nama budemo još bolji i rezultatima obradujemo sve ljude u Srbiji koji su uvek uz nas", rekao je Zorić prilikom dodele.

Drugoplasirani Nemanja Mirosavljev je osvojio dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i bronzano odličje na Svetskom kupu, čime je obezbedio olimpijsku vizu i biće mu to četvrto učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

Zrenjaninac Kristijan Fris osvojio je tokom 2007. godine evropsku i svetsku bronzanu medalju.

„Dnevnikova” lista za 2007. godinu:

1. Dragan Zorić (kajak)

2. Nemanja Mirosavljev (streljaštvo)

3. Kristijan Fris (rvanje)

4. Bora Sibinkić (kajak)

5. Ivan Lenđer (plivanje)

6. Iva Vinković (karate)

7. Marko Podraščanin (odbojka)

8. Gojko Kačar (fudbal)

9. Ivana Španović (atletika)

10. Gabrijela Feher (stoni tenis) i Stefan Marković (košarka)

Specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i fizičke kulture pripala su evropskoj prvakinji u stonom tenisu za invalide Borislavi Perić, svetskoj prvakinji u kik-boksu Evi Halaši, Branislavu Lončaru, koji već pola veka radi u streljačkom sportu, novinaru Tomislavu Jovoviću, koji je već 50 godina dopisnik Dnevnika iz Crvenke, kao i profesoru dr Boriši Vukoviću, koji već tri i po decenije vodi brigu o sportstima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.