Dost je imao sreće, sada je u dobrim rukama

Izvor: B92, 29.Okt.2023, 20:48

"Dost je imao sreće, sada je u dobrim rukama"

Utakmica između AZ Alkmara i NEC-a prekinuta je u 87. minutu i neće biti nastavljena.

Razlog za prekid bio je zdravstveno stanje Basa Dosta, napadača gostujućeg tima.

On se jednostavno srušio na teren i lekarske ekipe su odmah utrčale na teren.

Posle nekoliko minuta intervencije, Dost je dao znak da je u redu, ali je ubrzo iznet u svlačionicu gde su nastavili da mu pružaju pomoć.

U trenutku prekida, NEC je vodio sa 2:1.

Lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na teren uneli i defibrilator, ali nema informacija da li su ga i upotrebili.

"Na svu sreću, mi u Holandiji smo dobro pripremljeni za ovakve stvari. To spađava živote. Niko od nas nije znao šta se dešava sve dok sudija Džeroen Manšot nije rekao da je Dost dao znake života. Mislim da je Bas imao mnogo sreće što je medicinski tim stigao tako brzo", rekao je direktor NEC-a Vilko van Šaik za ESPN posle meča.

On je rekao i da je na stadionu bio prisutan Dostov otac i da je Bas tražio da on ode sa stadiona.

"Želeo je da pozove suprugu. Činjenica da je to bio u stanju ipak nešto govori", dodao je direktor NEC-a.

Igrači su bili duboko potrešeni scenom.

"U svlačionici je bilo tiho. Nismo mogli da igramo fudbal posle ovoga. Sjajno je kako su iz AZ-a reagovali, niko nije morao ni da pominje nastavak meča. Dopala mi se i reakcija svih na stadionu, to je velika stvar u fudbalu. Nadajmo se da će ubrzo biti bolje. Nestvarno je sve ovo. Fudbal više nije bitan, ovo je ostavilo utisak na sve nas. Bas je u dobrim rukama, to je najvažnije", dodao je Van Šaik.

Situacija je podsetila na onu koja se dogodila na susretu između RKC-a i Ajaksa 30. septembra kada je došlo do sudara Etijena Vesena i Brajana Brobija. I tada meč nije nastavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.