Došao je kraj - Pedrosa napušta Hondu

Izvor: N1 televizija, 05.Jun.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došao je kraj - Pedrosa napušta Hondu

Posle 18 godina, Honda i Dani Pedrosa će na kraju ove sezone završiti saradnju, objavio je japanski tim.

Pedrosa je u poslednjih 13 godina branio boje Repsol Honde u kraljevskoj klasi i za to vreme je ostvario 31 pobedu i tri puta bio vicešampion. Prethodno je sa japanskom kompanijom sarađivao i nižim kategorijama i sa njom je osvojio jednu titulu u klasi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << do 125 kubika i dve u klasi do 250.

Honda je u saopštenju o rastanku objavila da je tokom godina Pedrosa pružio mnogo korisnih i povratnih informacija koje su imale uticaj na razvoj motora. S druge strane, japanski tim je njemu dao najbolju tehnologiju i punu podršku na stazi.

Pedrosa je od početka sezone čekao da mu Honda ponudi ugovor, ali se to nije desilo zbog njegovih loših rezultata. Na prvih šest trka sezone imao je tri odustajanja, a najbolji rezultat mu je peto mesto na Velikoj nagradi Francuske.

"Želim da se zahvalim Hondi na svim uspešnim godinama. Porastao sam ne samo kao vozač, već kao i osoba sa njima. Zauvek ću čuvati Hondu u svojim uspomenama i srcu. U životu su nam potrebni novi izazovi i osećam da je vreme za promenu", istakao je Pedrosa.

Za sada nema informacija gde će Pedrosa nastaviti karijeru, niti ko će ga zameniti. Poslednjih nedelja, spekulisalo se da bi mesto timskog kolege Marka Markesa mogao da dobije njegov mlađi brat Aleks, a pominjali su se i Kal Kračlou i Džonatan Rea, a sada se pojavila mogućnost i da se Horhe Lorenco nađe na Hondi. Opcija za španskog motociklistu je malo, ali se čini da je najbolja opcija za njega da se privoli Jamahi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.