Dortmund zimuje na minus tri, minimalac Volfsburga

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Dec.2011, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund zimuje na minus tri, minimalac Volfsburga

Bajern je još u petak pobedom protiv Kelna osigurao titulu jesenjeg prvaka. Aktuelni šampion Dortmund igra sve bolje kako sezona odmiče, a to su pokazali i na gostovanju fenjerašu Frajburgu, kojeg su vrlo lako savladali.

Borusija je tako ostala na minus tri do nastavka šampionata, 20. januara naredne godine. Tvorac trijumfa bio je sjajni Robert Levandovski sa dva pogotka, a navijači Borusije znali su to da proslave bakljadom na tribinama. Da ne bude da se takve scene viđaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << samo kod nas...

Iznenađenje dana načinio je Nirnberg, koji je ubedljivo slavio na gostovanju učesniku osmine finala Lige šampiona – Leverkuzenu. Gosti su čitav posao završili posle 22 minuta, kad su golovima Didavija i Hegelera vodili sa 2:0. Do kraja Bajer je dotukao Pekart posle sjajnog kontranapada.
 Veoma uzbudljiv meč odigrali su Hofenhajm i Herta. Domaći su poveli golom bosanskog internacionalca Salihovića, ali su gosti do velikog boda došli u poslednjim trenucima susreta, kad se sjajno snašao Hubnik! Oba tima su meč završila sa po deset igrača, isključeni su Vorsah (Hofenhajm) i Rafael (Herta).

Volfsburg je slavio minimalac protiv Štutgarta, gol za tri boda postigao je Polter u 74. minutu. U gostujućem timu srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović je meč presedeo na klupi.
Semafor 17. kola:
Frajburg – Dortmund 1:4 (Rozental 34 – Levandovski 7, 70, Gundogan 44, Grojskorc 59)
Hamburger – Augzburg 1:1 (Gerero 67 – Orl 63)
Hofenhajm – Herta 1:1 (Salihović 21 – Hubnik 90)
Leverkuzen – Nirnberg 0:3 (Didavi 8, Hegeler 22, Pekart 73)
Volfsburg – Štutgart 1:0 (Polter 74)
Večeras:
Šalke – Verder
Nedelja:
Kajzerslautern – Hanover (15,30)
Menhengladbah – Majnc (18)
Petak:
Bajern – Keln 3:0 (Gomez 48, Alaba 63, Kros 88)
Tabela: Bajern 37, Dortmund 34, Šalke (meč manje) 31, Menhengladbah (meč manje) 30, Verder (meč manje) 29, Leverkuzen 26, Štutgart, Hanover (meč manje) i Hofenhajm po 22, Keln 21, Herta i Volfsburg po 20, Hamburger 19, Majnc (meč manje) i Nirnberg po 18, Kajzerslautern (meč manje) i Augzburg po 15, Frajburg 13.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.