Dortmund samleo Augzburg, Leverkuzen izvukao pobedu

Izvor: B92, 17.Avg.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund "samleo" Augzburg, Leverkuzen izvukao pobedu

Počela je i nova sezona Bundeslige i odmah u prvom kolu je Borusija iz Dortmunda sa pet pogodaka "častila" Augzburg, a i na ostalim terenima je bilo zanimljivo.

Bundesligaški novajlija, ekipa Paderborna, pokazala je zube u prvom kolu na gostovanju u Leverkuzenu iako su poraženi sa 3:2.

Bajer je postigao prvi pogodak kada je mrežu zatresao Bejli ali se oni nisu predugo radovali pošto je Sven Mihel svega 5 minuta kasnije doneo izjednačenje koja je trajala svega 4 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta zahvaljujući Kaju Havercu.

Za novu "ludnicu" na "Baj Areni" postarao se Mamba, koji je u 25. minutu doneo novo izjednačenje i do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova. U drugih 45 minuta, Leverkuzen je dominirao i imao inicijativu, ali nije mogao do gola.

Bar ne do 69. minuta kada je "spasilac" bio Kevin Foland i tako je Leverkuzen upisao prva tri boda u novoj sezoni.

Najubedljiviji trijumf ostvarili su vicešampioni, ekipa dortmundske Borusije, koja je posle preokreta pregazila Augzburg. Gosti su do vođstva došli već u prvom minutu, kada je Niderlehner postigao gol.

Samo dva minuta kasnije stiže osveta Dortmunda preko Paka Alkasera i s tim rezultatom se otišlo na poluvreme. Razgoropadili su se Džejdon Sančo, Pako Alkaser, Marko Rojs i Džulijan Brandt, pa će Borusija postati lider u Bundesligi.

Frajburg je savladao Majnc na svom stadionu sa 3:0, a svi golovi postignuti su u poslednjih 10 minuta utakmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.