Dortmund izvukao bod protiv fenjeraša

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund izvukao bod protiv fenjeraša

Borusija Dortmund i Paderborn odigrali su nerešeno 3:3 (0:3) u uvodnom meču 12. kola Bundeslige. Ostali mečevi kola igraju se u subotu i nedelju.
Borusija je trenutno na petom mestu sa 20 bodova, dok je Paderborn poslednji na tabeli sa pet bodova.

Sjajan meč, šest golova, veliki povratak domaćina, koji je u drugom poluvremenu uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka. Gost je propustio priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da zabeleži drugi trijum u šampionatu, a poslednji gol primio je u nadokrandi vremena. Meč je odigran pred 81.365 gledalaca.
Već na poluvremenu gost je vodio sa 3:0, golove su postigli Mamba u petom minutu, isti igrač povisio je na 2:0 u 37. Treći gol delo je Holtmana u 43. minutu.
Borusija je krenula na sve ili ništa u nastavku, a stigla je do izjednačenja. Prednost gostiju smanjio je Sančo u 47. minutu. Kada se mislilo da će gosti odneti ceo plen iz Dortmunda, prvo je Vitsel u 84. minutu smanjio na 2:1. Da bi izjednačenje domaćinu doneo Rojs u drugoj minuti nadoknade.
Parovi 12. kola Bundes lige:
Petak:
Dortmund - Paderborg 3:3
Subota:
Leverkuzen - Frajburg
Ajtraht - Volfsburg
Fortuna - Bajern
Union Berlin - Menhengladbah
Verder - Šalke
Lajpcig - Keln
Nedelja:
Augsburg - Herta
Hofenhajm - Majnc
Tabela:
Menhengladbah 25, Lajpcig 21, Bajern 21, Frajburg 21, Dortmund (+1) 20, Hofenhajm 20, Šalke 19, Leverkuzen 18, Ajtraht 17, Volfsburg 17, Union Berlin 13, Herta 11, Fortuna 11, Verder 11, Augsburg 10, Majnc 9, Keln 7, Paderborg (+1) 5.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.