Dortmund, ipak, odjavio Barselonu: Dembele nije na prodaju!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund, ipak, odjavio Barselonu: Dembele nije na prodaju!

Jedini igrač koji ima dozvolu da ode je Obamejan, ali i ta mogućnost ima rok trajanja

Gotovo niotkuda pojavila se informacija da je Barselona krenula u ozbiljnu ofanzivu na Usmana Dembelea. Mada interesovanje španskog velikana nije novost, početak zvaničnih pregovora je iznenadila sve. Posebno u situaciji kada Barselona „davi“ Pari Sen Žermen da pusti Marka Veratija. 

Ali, sada se situacija smiruje. Naime, Dortmund je samo nekoliko dana pošto je poslao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pozitivne signale Barsinom sportskom direktoru Robertu Fernandezu za ponudu vrednu 90.000.000 evra odlučio da ipak podigne ručnu i prekine svaku vrstu razgovora sa kupcima iz Katalonije. Bar zasad.

Razlog je, naime, prilično jasan - Dortmund ne želi da u novu sezonu uđe drastično oslabljen i bez dvojice najboljih igrača iz prethodne sezone. Pomenutog Dembelea i Pjer Emerika Obamejana. Dortmund je juče doneo definitivnu odluku da ispita tržište i dozvoli najboljem strelcu Bundeslige da napusti Vestfalen. Ali, krajnji rok za kompletiranje transfera je kraj jula. A tu su na potezu čelnici Mančester Sitija i Liverpula.

Zato i ne čudi odlučnost Dortmundovih funkcionera da stave Dembeleovu prodaju po strani, uprkos obeštećenju od 90.000.000 evra. Bar dok se ne reši situacija oko Obamejanove budućnosti.

Dembele je na Barsinom radaru još od marta ove godine i izričita je želja sportskog direktora Fernandeza.

Barselona sada maksimalno može da se posveti kupovini Veratija, dok će Dembelea moći još samo da sanja. Bar do avgusta ili finiša prelaznog roka.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.