Izvor: RTS, 02.Mar.2022, 09:30

Dončić nastavio seriju, nadigrani i Lejkersi

Tim Dalasa nadigrao je LA Lejkerse sa 109:104 na gostovanju u meču punom obrta, a pobedničku ekipu je opet u efikasnosti predvodio slovenački as Luka Dončić. U meču sa nekoliko rezultatskih preokreta, gosti su u finišu najviše zahvaljujući Luki Dončiću, uspeli da dođu do osme pobede u poslednjih deset utakmica.
Dalas je odlično ušao u meč ostvarivši ubedljivu prednost od čak 21 poena u prvom poluvremenu, ali je tim Lebrona Džejmsa u trećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtini uspeo da načini preokret, pa se učinilo da će prekinuti niz poraza u kome se trenutno nalaze.

Ipak, u samoj završnici posebno se aktivirao Luka Dončić i serijom pogodaka obezbedio svom timu osmu pobedu u poslednjih deset utakmica.
Slovenac je meč završio sa, za njega skromnih, 25 postignutih poena uz pet asistencija i osam uhvaćenih lopti, ali je ključne poene postizao u odlučujućim momentima igre.
Odličnu podršku je imao od Džejlena Bransona koji je dodao još 22 poena.

Na drugoj strani domaćinima nije pomogla ni odlična igra Lebrona Džejmsa koji je bio najefikasniji igrač meča sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 26 poena i 12 skokova uz šest asistencija.
Lejkersima je ovo šesti poraz u poslednjih sedam utakmica i vrlo su blizu da im izmakne plej-of.
Naš internacionalac Boban Marjanović ni u ovom meču nije ulazio u igru, kao ni Nemanja Bjelica u porazu Golden Stejta od Minesote sa 129:114. 
Tim Atlante je poražen sa 107:98 na gosovanju u Bostonu iako je Bogdan Bogdanović odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, a do pobede na gostujućem terenu sinoć su došli LA Klipersi nad Hjustonom sa 113:100.
Rezultati NBA utakmica:
Vašington - Detroit 116:113
Boston - Atlanta 107:98
Toronto - Bruklin 109:108
Hjuston - Los Anđeles Klipers 100:113
Minesota - Golden Stejt 129:114
Los Anđeles Lejkers - Dalas 104:109

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MALO LEVO, MALO DESNO I KRALJ SE POGUBI SKROZ! Lebron Džejms NIJE ZNAO GDE SE NALAZI kada ga je Dončić uhvatio u mašinu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Mar.2022

Košarkaši Dalasa pobedili su na gostovanju Los Anđeles Lejkerse rezultatom 109:104, najviše zahvaljujući Luki Dončiću koji je u ključnim trenucima pravio velike probleme Lebronu Džejmsu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.