Dominacija kakva nije viđena od Džordana

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dominacija kakva nije viđena od Džordana

Rasel Vestbruk "vezao" je četiri uzastopne tripl-dabl utakmice. Može li da obori rekord najvećeg svih vremena, star više od 25 godina?

Foto: AP/Sue Ogrocki

Sve je teže pronaći reči za opisivanje nastupa Rasela Vestbruka, trenutno definitivno prve zvezde NBA lige.

Fenomenalnom plejmejkeru pre nedelju dana je bukvalno ulubljen deo lica, ali se već protekle noći vratio na teren i nastavio po starom - još jednim "tripl dablom".

Ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je odigrao poslednje četiri utakmice:

protiv Indijane: 20 poena, 11 skokova, 10 asistencija

protiv Finiksa: 39 poena, 14 skokova, 11 asistencija

protiv Portlanda: 40 poena, 13 skokova, 11 asistencija

protiv Filadelfije: 49 poena, 16 skokova, 10 asistencija

Nemoguće je ignorisati ono što on radi i ne reći mu: "Bravo, majstore". U noći između srede i četvrtka vratio se posle povrede i upisao svoj rekordni(!) broj poena i skokova.

Fenomenalnim učinkom, stao je uz rame velikanima koji su odigrali četiri i više uzastopnih tripl-dabl mečeva.

U tom društvu su, osim Rasela Vestbruka, još i Majkl Džordan, Medžik Džonson, Vilt Čemberlejn, Oskar Robertson i Moris Stouks.

Dakle, tek je treći igrač koji je uspeo da tako "napuni statistiku" od 1987. godine. Ako nastavi spektakularni niz i u sledećoj utakmici, protiv Čikaga, značajno će se približiti učinku najvećeg svih vremena iz sezone 1989/90.

Majkl Džordan vezao je te takmičarske godine čak SEDAM utakmica sa tripl-dabl učinkom i niko od tada nije bio ovako blizu ponavljanja tog podviga. Hoće li Vestbruk imati snage?

Pročitajte sjajnu kolumnu Edina Avdića o fenomenalnom Raselu Vestbruku.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.