Izvor: RTS, 01.Avg.2020, 17:45

Dominacija Mercedesa u Silverstonu, Hamiltonu pol-pozicija

Fozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton startovaće sa prve pozicije na stazi u Sirverstonu u trci za Veliku nagradu Britanije šampionata Formule 1.
Aktuelnin šampion je u svom Mercedesu iskoristio domaći teren i bio brži od klupskog kolege Valterija Botasa iz Finske.

Šestostruki svetski šampion Formule 1 je do pol-pozicije stigao krugom od 1:24,303 minuta, tri stotinke brže od Botasa.
Drugi red na startu izborili su Mark Ferštapen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Red Bula i Šarl Lekler u Ferariju.
Slede Lando Noris (Meklaren), Lens Strol (Rejsing point), Karlos Sajnc junior (Meklaren), potom tandem Renoa Danijel Rikardo i Esteban Okon, dok sa 10. pozicije kreće nekadašnji šampion Sebastijan Fetel iz Ferarija.
Nemac Niko Hilkenberg, koji je u Rejsing Pointu zamenio Serhia Peresa, koji je zaražen koronavirusom, startovaće sa 13. pozicije.
Trka u Silverstonu na programu je u nedelju od 15.10.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.