Doktor se nije pojavio na gala večeri

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor se nije pojavio na gala večeri

Vozač Jamahe Valentino Rosi nije se pojavio na gala večeri na kojoj je Horhe Lorenco dobio šampionski pehar za titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

‘Doktor’ je sezonu završio sa pet bodova zaostatka u odnosu na svog timskog kolegu, a kao razlog njegovog izostanka Jamaha je navela da se ne oseća dobro.

Međutim, izvesno je da se Rosi nije pojavio na proglašenju pobednika iz protesta zbog raspleta šampionata i sukoba sa Markom Markesom, koji je zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treće mesto u šampionatu.

Sam finiš sezone obeležio je sukob između Rosija i Markesa, pošto je devetostruki svetski šampion optužio mladog Španca da ga sabotira u borbi za titulu jer želi da je Lorenco osvoji.

Sve je kulminiralo incidentom na Velikoj nagradi Malezije pre dve nedelje, zbog kojeg je Rosi startovao začelja na zatvaranju sezone u Valensiji, gde je kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani. Lorenco je trijumfovao na poslednjoj trci sezone, ispred Markesa i njegovog timskog kolege Danija Pedrose. ‘Doktor’ je po njenom završetku optužio mladog vozača Repsol Honde da je štitio novog šampiona, a Markes je to negirao.

Gala večeri prisustvuju vozači koji su zauzeli prva tri mesta u šampionatu u sve tri kategorije. Rosi ju je po drugi put propustio, iako je po rezultatima trebalo da se pojavi, a prethodni put se to desilo 2007. godine, kada je Kejsi Stoner osvojio titulu.

Na našem sajtu možete da pročitate i temu "Mislili ste da Rosi preteruje...".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Neću da se družim s vama"

Izvor: Mondo, 09.Nov.2015, 10:44

Valentino Rosi nije se pojavio na gala večeri Moto GP šampionata, gde je trebalo da primi nagradu kao vicešampion sveta..Valentino Rosi bio je nezadovoljan načinom na koji je okončana Moto GP sezona...On je rekao da je sramota za sport to što uradili Mark Markez i Horhe Lorenco. Rosi je istakao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.