Dohosi najbolji gej-fudbaleri

Izvor: B92, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dohosi najbolji gej-fudbaleri



Argentinska ekipa Los Dohos osvojila je Svetski fudbalski kup za homoseksualce, pošto je u finalu pobedila britanskog branioca titule Stounvol sa 1:0. Meč je odigrao u Buenos Ajresu, a bilo je to prvo finale održano na tlu Latinske Amerike. Dva tima bila su među 28 ekipa učesnica iz Evrope, Amerike i Australije na 10. Svetskom šampionatu za fudbalere homoseksualce. Glavni cilj ovog turnira bila je borba protiv homofobije i diskriminacije.

Pobedom, ekipa Los >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dohos, koja je ime dobila po argentiskoj hrani za pse, automatski se kvalifikovala za naredni turnir 2008. godine u Londonu.

"Ljudi nas podržavaju i voleo bih da je ovako stalno. Dobili smo svetske prvake i veoma smo srećni", rekao je trener Dohosa 51-godišnji Nestor Hamelja posle finalne utakmice odigrane na stadionu Defensores de Belgrano.

Na turniru koji organizuje međunarodna fudbalska asocijacija za homoseksualce, prvi put su učestvovale ekipe iz Meksika, Čilea i Urugvaja.

Buenos Ajres polako postaje grad koji se sve više otvara prema homoseksualcima. 2002. godine lokalna vlada odobrila je osnivanje udruženja homoseksualaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.