Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 22:01

Dogovoreno: Mesi u Barseloni još 1+1 godinu

Finansijske akrobacije razloga za takav ugovor

Navijači Barselone mogu da otvore šampanjac. Vest koju su dugo čekali, napokon je stigla.

Lionel Mesi je rekao da! Najbolji fudbaler Barselone, možda i najbolji u 21. veku, možda i najbolji svih vremena, potvrdio je predsedniku kluba Đoanu Laporti da će potpisati novi ugovor, objavio je španski Kope, a preneli svi relevantni mediji u zemlji.

Objavljen je i zanimljiv detalj: Mesi će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potpisati na 1+1 godinu. Najpre će staviti paraf na vernost do leta 2022. godine, da bi Barselona mogla da „ispegla“ finansije pred kontrolnim sudom La Lige. Da ne bi njegov dvogodišnji ugovor ozbiljno u startu opteretio budžet.

A, onda će Argentinac narednog leta potpisati novi jednogodišnji ugovor, tako da će biti fudbaler Barselone do juna 2023.

Pitanje je samo kada će se sve to ozvaničiti, a neće bar još desetak dana, jer je Lionel potpuno koncentrisan na Kopa Ameriku, gde predvodi Argentinu u napadu na trofej. Njegov prvi veliki trofej sa reprezentacijom.

Tek kada se okonča takmičenje i Mesi se vrati u Barselonu, biće obnarodovano da potpisuje novi ugovor i ostaje u klubu. Mada je to, u principu, bilo jasno onog dana kada je na Nou Kamp stigao njegov najbolji prijatelj i kum Serhio Aguero.

Lionel Mesi je u Barseloni od 2000. godine, došao je iz Argentine kada je imao 13 godina. Do danas je odigrao 778 utakmica za giganta sa Nou Kampa, postigao 672 gola uz 305 asistencija i osvojio "brdo" trofeja: četiri Lige šampiona, tri klupska Svetska prvenstva, deset titula prvaka Španije...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.