Događaj dana – nagi muškarac na terenu

Izvor: Politika, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Događaj dana – nagi muškarac na terenu

U polufinalu Međunarodnog prvenstva Engleske su četiri najbolje teniserke na svetskoj rang-listi. Igraće Ameli Morezmo (prvo mesto, Francuska) i Marija Šarapova (4, Rusija), dok će se o drugom finalisti odlučivati u belgijskom duelu između Kim Klajsters (2) i Žistin Enan Arden (3).

Među njima je jedino Šarapova bila na vimbldonskom tronu. Pre dve godine je postala prva ruska teniserka pobednik. Morezmo je u polufinalu treći put uzastopce, a među četiri je bila još 2001. Enan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Arden je ostala kratkih rukava u finalu 2001, dok je najveći domet Klajstersove bilo polufinale pre tri godine.

Morezmo je u četvrtfinalu savladala Ruskinju Anastasiju Miskinu sa 6:1, 3:6, 6:3. Enan Arden je pobedila Francuskinju Severinu Bramon sa 6:4, 6:4, dok je Klajstersova bila uspešnija od senzacije iz Kine Na Li sa 6:4, 7:5. Kineskinja je u drugom setu vodila s 5:2, a u devetom gemu je imala i set-loptu. U duelu ruskih plavuša Šarapova je lakše nego što se očekivalo izašla na kraj s Jelenom Dementjevom (6:1, 6:4) kojoj ju je s tribina bodrio njen dečko ruski hokejaš Maksim Afinogenov, igrač Bufala, kluba iz profesionalne američke NHL lige.

Kako je Šarapova uzela zemljakinju pod svoje, ubijajući svaku neizvesnost, publiku je zabavio mladić koji je u drugom setu umakao pažnji obezbeđenja i obreo se na glavnom terenu u Vimbldonu. Na zaprepešćenje publike i Šarapove, pored koje je protrčao na nekoliko metara, skinuo je odeću i okrenuo je zadnji deo tela prema tribinama. Obezbeđenje je posle nekoliko sekundi ščepalo mladića, ogrnulo ga crvenim ogrtačem i izvelo s igrališta.

Šarapova taj prizor nije gledala ni krajičkom oka, dok je Dementjeva mali performans propratila s osmehom. Iako Šarapovoj nije bilo lagodno, uspela je da osvoji još jedan gem za vođstvo od 4:0, ali joj je koncentracija, ipak, popustila. Protivnica je zatim uspela da se primakne na 4:3.

Najbolja ruska igračica je ovako prokomentarisala neprijatan događaj:

– Taj čovek nije normalan. Obezbeđenje je reagovalo tek posle deset sekundi. Hvala Bogu pa nisam gledala u tog muškarca. Jednostavno, nisam to htela.

Na pitanje zbog čega njenu pažnju nije privukao muškarac čiji je "stiptiz" ženski deo publike propratio s odobravanjem, Šarapova je rekla:

– Možda ću da gledam sledeći put. Bila sam zapanjena reakcijom obezbeđenja koje se takođe smejalo, a intervenisalo je tek pošto je taj muškarac trčao terenom oko deset sekundi. Nisam se uplašila. Ako je muški deo publike priželjkivao svlačenje u ženskom meču – eto, dobio ga je.

Rezultati četvrtfinalaŽene: Morezmo (prvi nosilac, Francuska) – Miskina (Rusija) 6:1, 3:6, 6:3, Šarapova (4, Rusija) – Dementjeva (Rusija) 6:1, 6:4, Klajsters (2, Belgija) – Li (Kina) 6:4, 7:5, Enan Arden (3, Belgija) – Bramon (Francuska) 6:4, 6:4. Parovi četvrtfinalaMuškarci (danas): Federer (prvi nosilac, Švajcarska) – Ančić (7, Hrvatska), Štepanek (14, Češka) – Bjorkman (Švedska), Hjuit (6, Australija) – Bagdatis (18, Kipar), Nadal (2, Španija) – Niminen (22, Finska). Parovi polufinalaŽene (sutra): Morezmo – Šarapova, Enan Arden – Klajsters.

--------------------------------------------------------------------------

Dušan Vemić bez četvrtfinala

Dušan Vemić i Gruzijac Irakli Labadze nisu uspeli da se kao kvalifikanti domognu četvrtfinala u igri parova. Pružili su žestok otpor četvrtim nosiocima Australijancu Polu Hinliju i Kevinu Ulijeu iz Zimbabvea – 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (4:7), 9:7.

Nenad Zimonjić i Francuz Fabris Santoro igraju danas za polufinale protiv drugih nosilaca Jonasa Bjorkmana iz Švedske i Maksima Mirnija iz Belorusije, pobednika "Rolan Garosa". Bjorkman je i trostruki pobednik Vimbldona u dublu, a pre dve godine je s Australijancem Todom Vudbridžom u finalu savladao Zimonjića i Austrijanca Julijana Noula.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.